Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Dlaczego bierzecie benzo
czasami na sen
27
15%
1 tabletke po przykrym zdarzeniu
17
10%
często na benzsesnność
12
7%
bo mi się podoba działanie
54
31%
w czasie depresji
22
13%
na zjazdy po stimach
44
25%

Liczba głosów: 176

ODPOWIEDZ
  • 266 / 9 / 0
1 Żeby przestać czuć, żeby tylko przestać czuć tą przygniatającą depresję i całkowitą bezradność wobec niej.
Pierwszy raz w czasie prawdziwej depresji, jedyny prawdziwy psychiatra u którego w życiu byłem przepisał. mi moje pierwsze benzo- alprazolam. Nigdy nie zapomnę tej ulgi którą alpra wtedy mi dała.

2 Potem czasem po jakiś przykrych zdarzeniach lub przy fatalnym humorze,aby poczuć się lepiej.

3 Często podczas wciąż (mimo upływu lat nawracających depresyjnych dni/ rzadziej tygodni ,żeby normalnie móc funkcjonować i normalnie odbierać otaczający świat.

4 Czasem na zjazdy po stimach jak Marysia nie da rady uśpić albo wręcz sama zaczyna mnie schiozwać.

5 Kulka razy jako podkład pod jakiś wyjątkowo mocny stymulant (3,4 ctmp itp)

6 Sporadycznie razem z alkoholem bo to ku..a jest po prostu takie przyjemne. ze od czasu do czasu nie umiem sobie odmówić :lol:
  • 231 / 6 / 0
Biorę benzo bo lubię ich działanie, lubię być skloniony %-D i wyjebka na wszystko(no prawie).
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 263 / 10 / 0
żeby do kierwy nędzy zasnąć po stymulantach lub raz w tygodniu albo rzadziej zasnąć jak coś się kołacze po głowie wieczorem :)

Haha dobre to w ankiecie, jedną tabletke po przykrej sytuacji %-D wymiękam co te ćpuny mają w tych łbach :cheesy:
  • 56 / 3 / 0
Zaczeło sie od alpry na lęki. I tak trwało z rok. Lekarz bez problemu mi przepisywał xanax. Coś tam mrukneła że uzależnia ale wypisywała dalej nie widząc że mnie wkopala. No ja tez nie zquwazylam ze sie uzaleznilam bo zawsze je mialam. Byl xanax - nie bylo problemow.
potem pojawily sie klony od kumpla, glownie na zjazdy po stimach
ostatnie klony to byly już tabletki na wszystko. Na każdy najmniejszy wkurw, smutek, stres... mentosy na każdą kurna okazje. Do tego stopnia ze ostatnie kilka tabletek sobie dzielilam na zasadzie "ugryze sobie kawlek" no glupota totalna...
Nie wiem jak inne ale klony mnie zmienily. Stalam sie odwazniejsza i pewnieksza siebie...
  • 45 / 2 / 0
Ponieważ są bardzo smaczne, pożywne i mają zajebiste działanie sedatywne, likwidują objawy nerwicowe, czy raczej je chowają na czas, kiedy są w organizmie niczym się człowiek nie przejmuje i zajebiscie jest :D
Na górze tramadol,
na dole tramadol itd. :-p
  • 385 / 22 / 0
Biorę ponieważ likwidują stany lękowe,napięcie nerwowe,rozluzniają mięśnie,jestem po nich bardziej śmiały,działają rekreacyjnie,czuję się po nich bardzo dobrze.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 50 / / 0
dla lepszego komfortu życia i stanowczo lepszego spania :-D
Nocne życie kusi, więc i tak tu wrócisz...
  • 262 / 8 / 0
Ponieważ tak jest zapisane w piśmie :old: oraz dlatego, że czuję się po nich jak człowiek %-D
To tak, jakbyś się wielbłąda na pustyni
zapytał czy wody chce. :nuts:
  • 495 / 22 / 0
Najpierw na agorafobie, potem bo sie fajnie z ziolem komponowaly, pozniej juz zeby wyjsc z domu/zabic skreta. Aktualnie tylko do stimow i to rzadko.
  • 4894 / 853 / 0
Do piwka i mj , fajnie sie komponuje, oczywiscie nie zbyt czesto co by sie nie wjebac.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.