Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Przypał to może nie jest co prawda... Bardziej absurdalna i dla mnie śmieszna sytuacja. Wiele takich było z tym jednym kumplem, gdzie 99% czasu widzieliśmy się porobieni. Kryształ, zioło, grzyby, kwasy w chorych ilościach, to my. Z perspektywy czasu nie wiem jakim cudem jeszcze żyję i nie dociera do mnie, że tego kumpla już z nami nie ma. I nie, nie przedawkował tylko się utopił. Szkoda chłopa. Ale wracając. Już grubo 48h jesteśmy na naszej ćpuńskiej misji, wozimy towar jakimś ludziom, odwiedzamy kilka imprez, porobieni jak skurwysyn no i wracamy. Ja alkoholu nie piję bo zazwyczaj prowadziłem samochód. Mimo chorych ilości kryształu i fety zazwyczaj ogarniam nad wyraz dobrze. Nagle kumpel mówi żebym się zatrzymał na przystanku. Tam taka góralska babuszka co na busa czeka. Normalnie ją wpierdalamy do samochodu i że ją podwieziemy. Musieliśmy ogólnie wyglądać strasznie. Współczuję tej pani. Kolega jeszcze zdążył zapytać czy może jointa by nie chciała spalić. Biedna myślała, że sam diabeł ją nawiedził.
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.