Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Przypał to może nie jest co prawda... Bardziej absurdalna i dla mnie śmieszna sytuacja. Wiele takich było z tym jednym kumplem, gdzie 99% czasu widzieliśmy się porobieni. Kryształ, zioło, grzyby, kwasy w chorych ilościach, to my. Z perspektywy czasu nie wiem jakim cudem jeszcze żyję i nie dociera do mnie, że tego kumpla już z nami nie ma. I nie, nie przedawkował tylko się utopił. Szkoda chłopa. Ale wracając. Już grubo 48h jesteśmy na naszej ćpuńskiej misji, wozimy towar jakimś ludziom, odwiedzamy kilka imprez, porobieni jak skurwysyn no i wracamy. Ja alkoholu nie piję bo zazwyczaj prowadziłem samochód. Mimo chorych ilości kryształu i fety zazwyczaj ogarniam nad wyraz dobrze. Nagle kumpel mówi żebym się zatrzymał na przystanku. Tam taka góralska babuszka co na busa czeka. Normalnie ją wpierdalamy do samochodu i że ją podwieziemy. Musieliśmy ogólnie wyglądać strasznie. Współczuję tej pani. Kolega jeszcze zdążył zapytać czy może jointa by nie chciała spalić. Biedna myślała, że sam diabeł ją nawiedził.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.