Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 934 / 12 / 0
Oj nie przesadzaj, poza nimi znasz jeszcze takie przypadki? Jak na kraj gdzie teoretycznie prawo zabrania sprzedaży takich substancji to nie wielu miało okazje się o tym przekonać na włąsnej skórze i raczej tendencja wzrostowa jest jeślii chodzi o pojawiające się nowe sklep, a za delegalizacje póki co nikt sięjakosnie zabiera podobnie jak za zmianę prawa. Ludziom z oczu zabrano stacjonarne sklepy i do czxasu jakiejśrewolucji nie powinno nic tu się zmienić.
  • 506 / 12 / 0
Mi się wydaję, że od czasu do czasu jeszcze będą kogoś zamykać, ot tak żeby nie było, że nic nie robią %-D
http://www.youtube.com/watch?v=r16GL3N4PdM
"Jak działa jamniczek"
  • 934 / 12 / 0
Nie no w statystykach musi być progres, ale trzeba miec albo pecha albo wyjatkowo postarac zeby zostac tym ich wybrancem losy do odstrzelenia.
  • 63 / / 0
Swoją drogą ciekawe jak się skończy sytuacja wielu klientów, którzy zamawiali akurate tego "feralnego poranka"...
  • 934 / 12 / 0
A jak ma się skończyć? Dożywocie dostaną wg mnie a ty co myślisz? To chyba logiczne że niczym się to nie skończy, jeśłi będzie się im chaiało i będą potzrebować jeszcze dowodów to co najwyżej wezwą takie osoby na komisariat w charakterze świadka i je przersłuchają, na koniec podziękują i każą iść do domu. Nie wiem czy to zwyczajna głupota czy coś tak, ale spora część tu piszących (setki postów co mi zrobią jak zatrzymają przesyłkę z legalnymi RC jest najlepszym przykładem) wykazuje się zerową wiedzą na temat prawa w tym kraju obowiązującego. Kupujecie, nosicie i używacie substancji o różnej klasyfiokacji prawnej i nie wiecie co komu grozi za co? Ciężko to nazwaćnawet ignorancją. Nic dziwnego że potem policja robi co chce z takimi jak zatrzyma i8 odstają wyrok za posiadanie legalnej maczanki (była tu jedna taka osoba) :-p
  • 506 / 12 / 0
Chłopaki po dwóch miechach wyszli na wolność :)
"Jak działa jamniczek"
  • 64 / / 0
baron II w budowie:)
  • 11 / / 0
dejvis pisze:
Chłopaki po dwóch miechach wyszli na wolność :)
??? coś więcej ??? jakiś link ?
  • 506 / 12 / 0
Po dwóch miesiącach wyszli z aresztu. Czeka ich oczywiście sprawa. Linku brak bo wiem to od jednego z nich.
"Jak działa jamniczek"
  • 934 / 12 / 0
a z jakimi zarzutami?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.