Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 934 / 12 / 0
Oj nie przesadzaj, poza nimi znasz jeszcze takie przypadki? Jak na kraj gdzie teoretycznie prawo zabrania sprzedaży takich substancji to nie wielu miało okazje się o tym przekonać na włąsnej skórze i raczej tendencja wzrostowa jest jeślii chodzi o pojawiające się nowe sklep, a za delegalizacje póki co nikt sięjakosnie zabiera podobnie jak za zmianę prawa. Ludziom z oczu zabrano stacjonarne sklepy i do czxasu jakiejśrewolucji nie powinno nic tu się zmienić.
  • 506 / 12 / 0
Mi się wydaję, że od czasu do czasu jeszcze będą kogoś zamykać, ot tak żeby nie było, że nic nie robią %-D
http://www.youtube.com/watch?v=r16GL3N4PdM
"Jak działa jamniczek"
  • 934 / 12 / 0
Nie no w statystykach musi być progres, ale trzeba miec albo pecha albo wyjatkowo postarac zeby zostac tym ich wybrancem losy do odstrzelenia.
  • 63 / / 0
Swoją drogą ciekawe jak się skończy sytuacja wielu klientów, którzy zamawiali akurate tego "feralnego poranka"...
  • 934 / 12 / 0
A jak ma się skończyć? Dożywocie dostaną wg mnie a ty co myślisz? To chyba logiczne że niczym się to nie skończy, jeśłi będzie się im chaiało i będą potzrebować jeszcze dowodów to co najwyżej wezwą takie osoby na komisariat w charakterze świadka i je przersłuchają, na koniec podziękują i każą iść do domu. Nie wiem czy to zwyczajna głupota czy coś tak, ale spora część tu piszących (setki postów co mi zrobią jak zatrzymają przesyłkę z legalnymi RC jest najlepszym przykładem) wykazuje się zerową wiedzą na temat prawa w tym kraju obowiązującego. Kupujecie, nosicie i używacie substancji o różnej klasyfiokacji prawnej i nie wiecie co komu grozi za co? Ciężko to nazwaćnawet ignorancją. Nic dziwnego że potem policja robi co chce z takimi jak zatrzyma i8 odstają wyrok za posiadanie legalnej maczanki (była tu jedna taka osoba) :-p
  • 506 / 12 / 0
Chłopaki po dwóch miechach wyszli na wolność :)
"Jak działa jamniczek"
  • 64 / / 0
baron II w budowie:)
  • 11 / / 0
dejvis pisze:
Chłopaki po dwóch miechach wyszli na wolność :)
??? coś więcej ??? jakiś link ?
  • 506 / 12 / 0
Po dwóch miesiącach wyszli z aresztu. Czeka ich oczywiście sprawa. Linku brak bo wiem to od jednego z nich.
"Jak działa jamniczek"
  • 934 / 12 / 0
a z jakimi zarzutami?
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.