Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
drag pisze: I dalej nie wiem dlaczego twierdzisz, że feta jest lepsza od piracetamowo-witaminowo-kofeinowego wspomagania, oczywiście z umiarem.
bo jadłem to wszystko i odpowiedz sama sie nasuwa.Ale oczywiscie nauka bez wspomagania jest jak najbardziej chwalona.Tylko ze czytalem wiele osob na forum ktore prosiły o nieumoralnianie wiec ja tez sie staram tego nie robic a odpowiedziec jak ktos pyta.
japa pisze: ja tam po fecie wogole nie moglem sie skoncentrowac na nauce xD tylko pilot w lape i zmienianie kanalow
po pierwsze - to była czysta amfetamina a nie żadna "niewiadomoco"
po kolejne - brałem ją w naprawde małej ilości, bardzo bardzo małej.
Jeśli ktos wciąga pół grama to nie ma co sie dziwić że nie może sie uczyć bo go nosi.
U mnie działała tak jak bym wypił 5 szklanek kawy, tylko że umysł miałem jaśniejszy i łatwiej mi się zapamiętywało.
A inną sprawą jest to że później wszystko zapomniałem :)
Miło tez ze ktos usuwa beznadziejne posty beznadziejnych ludzi ktoryz pieprzą jakies glupoty zeby tylko licznik postow im sie zwiekszał...
edit: Muchomor ile na oko wziąles?
Dei za dużo masz dylematów jak na pierwszy raz, sprawdź sobie jak Ci robi w jakiś wolny dzień i sam oceń, ale lepiej się nie wpieprzać, bo sobie mózg zblazujesz po pewnym czasie i nie będziesz się mógł już uczyć "na sucho".
1. Miałam w miarę czysty organizm.
2. Brałam małe ilości.
3. Materiał w liceum nie był aż tak obszerny, można było uczyć się przed konkretnymi sprawdzianami,
więc nawet po kilkudniowej nauce robiłam sobie 1-2 dniowe przerwy na wypoczynek.
4. Chociaż miałam ochotę, by robić wiele innych rzeczy, to moja wola była na tyle silna, by po 2 godzinach
słuchania muzyki usiąść w końcu do książek i ryć całą noc.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.