Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
śpiący pisze:zatem jest nas dwóch
Wydzielono z 4-fluoroamfetamina
BrightestStar pisze:ja też zauważyłem ten efekt. Tolerancja krzyżowa w tym momencie może wynikać zarówno z uszkodzenia neuronów (np. dopaminergicznych), zniszczenia receptorów lub ich wyłączenia. Tylko ten ostatni proces jest odwracalny, lecz powrót do parametrów wyjściowych może zająć nawet kilka lat - warunkiem tego jest oczywiście abstynencjaśpiący pisze:zatem jest nas dwóch
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze:tak, ale nawet po ostrym 1-2 miechowym ćpaniu mefa czy innego b-k receptory dopaminowe czy serotoniny na pewno nie zostały tak rozjebane, że żaden proch nie podziała na Was. ^_^BrightestStar pisze:ja też zauważyłem ten efekt. Tolerancja krzyżowa w tym momencie może wynikać zarówno z uszkodzenia neuronów (np. dopaminergicznych), zniszczenia receptorów lub ich wyłączenia. Tylko ten ostatni proces jest odwracalny, lecz powrót do parametrów wyjściowych może zająć nawet kilka lat - warunkiem tego jest oczywiście abstynencjaśpiący pisze:zatem jest nas dwóch
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Reez pisze:Bardzo dobrze napisane. Przecież oczywistym było i jest, że efekty tak silne jak mefedronu nie poprawiają połączeń w mózgu i nie przyczyniają się do poprawy gospodarki neuroprzekaźników. Macie, co chcieliście. Jeszcze trochę, to od ludzi będziecie uciekać, a nawiązanie z kimś kontaktu będzie jak wspinaczka na K2 :D
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.