EnterToFly pisze:w dzisiejszych czasach nie przejawia się to puszczaniem plotek, tylko usuwaniem ze znajomych na fejsie i pisaniem obraźliwych opisów na gg.
Całe szczęście mi się nigdy takie coś nie zdarzyło, bo nie wiem jak poradziłabym sobie w życiu - usunięcie ze znajomych na fejsie jest dla mnie równoznaczne ze śmiercią pnia mózgu. Terapeutka zabiłaby mnie śmiechem.
Boże, widzisz i nie grzybisz?!
Odniosłam się tu do tego.
Bo po chuj się wysilać, wychodzić z domu w celu rozpowiadania czegokolwiek, jak można posadzić dupe przed kompem i wypierdolić kogoś ze znajomych. Przykre, ale to właśnie zauważyłam u ludzi w wieku 17-21 lat..
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.