Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
Usuwanie ze znajomych :huh: obraźliwe opisy na gg :huh: ? EnterToFly Ty piszesz serio czy nie załapałem sarkazmu ;>?
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 909 / 20 / 0
EnterToFly pisze:
w dzisiejszych czasach nie przejawia się to puszczaniem plotek, tylko usuwaniem ze znajomych na fejsie i pisaniem obraźliwych opisów na gg.
O kurwa, to poważna sprawa! Plotki to takie tam, wiadomo, nie zniszczą życia towarzyskiego, nie zaszkodzą w pracy, nie utrudnią znalezienia partnera, ale żeby wyrzucać kogoś ze znajomych na fejsie?! Czy na naszej klasie też zdarzają się takie sytuacje? Obraźliwe opisy na GG? Dlaczego nikt się tym jeszcze nie zajął? Dlaczego nikt nie poszedł za to siedzieć?! Czy ktoś usuwający znajomego z listy na fejsie zdaje sobie sprawę z konsekwencji swojego czynu? To niehumanitarne! Ilu znajomych trzeba usunąć, żeby pójść siedzieć?!!!
Całe szczęście mi się nigdy takie coś nie zdarzyło, bo nie wiem jak poradziłabym sobie w życiu - usunięcie ze znajomych na fejsie jest dla mnie równoznaczne ze śmiercią pnia mózgu. Terapeutka zabiłaby mnie śmiechem.

Boże, widzisz i nie grzybisz?!
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2012 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 1027 / 5 / 0
Owszem na serio, z małą nutką sarkazmu i ironii. Takie czasy.
Odniosłam się tu do tego.
Bo po chuj się wysilać, wychodzić z domu w celu rozpowiadania czegokolwiek, jak można posadzić dupe przed kompem i wypierdolić kogoś ze znajomych. Przykre, ale to właśnie zauważyłam u ludzi w wieku 17-21 lat..
  • 22 / 1 / 0
może to objaw psychopatii, słyszałem że jednym z objawów jest brak odczuwania emocji
  • 600 / 4 / 0
Sprawdzałem już objawy psychopatii, parę się zgadza parę nie, wybieram się do specjalisty... :)
  • 886 / 9 / 0
Cóż paro mnie wyprało z emocji znacząco jednak nie ma się co dziwić taki urok ssri. Jednak jeszcze nie dawno na to nie narzekałem jednakże teraz zaczyna powoli mnie to irytować. Coś jak życie w bańce. Być może to ze względu na staż prawie 1,5 roku.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Też miałem tak, że nie odczuwałem emocji, nawet chciałem iść do psychiatry, bo byłem niebezpieczny dla otoczenia, ale to tylko 0.5 roku na szczęście. Jeżeli dodatkowo do nie odczuwania emocji dochodzi problem z odbieraniem emocji innych ludzi, to jest wielkie prawdopodobieństwo, że coś korą mózgową (konkretnie to płat czołowy) masz nie w porządku, niektórzy ludzie się tacy rodzą i nawet nie potrafią określić czy ktoś się cieszy, czy jest smutny.
  • 600 / 4 / 0
Na szczęście nie mam problemu z odczytywaniem emocji, jak tylko skończy się sesja wybieram się do psychologa... Moja pierwsza wizyta w życiu
  • 886 / 9 / 0
Akurat z odbieraniem emocji innych ludzi nie mam problemu wręcz przeciwnie rozszyfrowuje ich bardzo szybko. Kto brał lub bierze ssri/snri wie doskonale o co chodzi w szczególności te mocniejsze jak np paroksetyna. Nie ma co rozpaczać tylko brać życie jak leci.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
Odróżniasz dobro od zła?
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.