Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 857 / 2 / 0
Dolnyslask, blizej granic.
Ok 4k w ok 6 wypadach.
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
9 sztuk (sic!) - wschód. Znam jedną małą i słabą miejscówkę. Rok temu obdarowała mnie 50sztukami, teraz była jeszcze mniej hojna... Nie miałem okazji być na niej często, ale to i tak by wiele nie zmieniło zapewne.
Jak znajdujecie kilka tysięcy sztuk? Teach me masterz!
  • 291 / 1 / 0
Trzeba mieć dobrą miejscówkę. Najwięcej takich jest w górach. Chociaż na innych terenach też da się zebrać dużo o ile znajdziesz miejsce nie uczęszczane przez nikogo innego ;)
  • 12 / / 0
Duzo kęp i żyzna gleba + spora ilosc opadow ( choc niekoniecznie bo w Łodzkim ogolnie ostatnio malo ale mgły i poranny szron daja radę ) wyciagniecie 1000 grzybow nie jest wca;le trudne jednak polana musi byc nieuczeszczana przez innych i wystarczy na taki zbior ok 2- 2,5 h :) Pozdro..
  • 2235 / 8 / 0
Warmińsko-Mazurskie, na południe od Węgorzewa, na północ od Giżycka - niewiele ponad 100 sztuk na kilka wypadów w pojedynkę z jednej miejscówki (inne wypadły z gry), z czego spora część to mikrusy. Najgorszy sezon w tych okolicach (mój 4 sezon bodajże).

Kiedy ta mapka?

ciekawe w jakim stopniu będzie oddawała rzeczywistość, przecież w grę wchodzą jeszcze ilość miejscówek, osób, częśtotliwość wypadów, wyskokość trawy, czas poświęcony na zbiór, wielkość obszaru...
  • 1392 / 10 / 0
..::Abli::.. pisze:
Warmińsko-Mazurskie, na południe od Węgorzewa, na północ od Giżycka - niewiele ponad 100 sztuk na kilka wypadów w pojedynkę z jednej miejscówki (inne wypadły z gry), z czego spora część to mikrusy. Najgorszy sezon w tych okolicach (mój 4 sezon bodajże).

Kiedy ta mapka?

ciekawe w jakim stopniu będzie oddawała rzeczywistość, przecież w grę wchodzą jeszcze ilość miejscówek, osób, częśtotliwość wypadów, wyskokość trawy, czas poświęcony na zbiór, wielkość obszaru...
Jeszcze ludzie zbierają, więc poczekam. Poza tym z tego, co widzę, to sporo osób się jeszcze nie wypowiedziało. Co do tych uwarunkowań, to myślę, że ile kto może, tyle zbiera. Mapka pokaże, ile na pewno dało się wyciągnąć z danego terenu.
  • 2235 / 8 / 0
masz już może wstępny projekt?
  • 18 / / 0
warmińsko-mazurskie okolice giżycka-wydmin. 2 wyprawy i tylko kilka sztuk ale sądząc po pogodzie w ostatnich dniach to jeszcze nie wszystko stracone. Wyedytuję/podsumuje po tym weekendzie najprawdopodobniej
Uwaga! Użytkownik nazary nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 614 / 5 / 0
nie było by sensu teraz robić. sezon jeszcze trwa. Ja zamierzam jutro odwiedzić łączkę.
  • 12 / / 0
Dziś bylem 346 grzybkow w 40 minut ( zbieralem sam ) urwalem sie z prcy wiec nie mialem zbyt wiele czasu ale jest sporo jeszcze oj sporo ;D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.