Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Wygotowałam 50 g sassafrasu w mleku 3,2% przez godzinę, potem postał jeszcze z pół. Dosłodziłam solidnie, bo gorzkie, wypiłam całe, nic nie poczułam. alkohol ostatnią nadzieją.
sniff and fly
  • 1 / / 0
a kto ma pewnosc ze kora zawiera nadal safrole? kora mogla byc uzyta do ekstrakcji olejku eterycznego.
tylko majac kore bez ekstracji mozna bedzie stwierdzic roznice, np zapach, inaczej tez beda sie palic.

jesli gotowac w tlustym to smietanka uht do kawy taka 12 czy 30% bedzie ok na malym ogniu.

Moze lepiej olejek eteryczny kupic?
  • 525 / 55 / 0
Na MO w komentarzach porównują do MDMA (co jest zapewne grubo przesadzone), a tu nikomu nie działa. Dziwne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.