Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: olko »
Talerz kanaper, ja jestem chudy to sobie nie żałuje.
Do tego owoc, słodycz, picie.

A jak mało floty to bohenek chleba i mineralka.
  • 907 / 8 / 0
Człowiek po spaleniu sie czuje głodny (nawed przy pełnym żołądku) bo trawa "wypłukuje" coś tam z organizmu i dla tego jest sie głodnym...
A na głód to jak jest sie na dworze a kumplem to najlepiej zostawić w domu całą kase i nie będzie szło kupować...
Ale puźniej sie nie dziwcie że odrazu jak sie spalicie i coś zjecie to haj nie będzie sie długo trzymał bo sie to bo wypłukało uzupełni
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Ale puźniej sie nie dziwcie że odrazu jak sie spalicie i coś zjecie to haj nie będzie sie długo trzymał bo sie to bo wypłukało uzupełni
mam dokladnie to samo. po jedzeniu faza schodzi o wiele szybciej niz jak sie nie je, dlatego warto sie powstrzymywac :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
przy wysiłku fizycznym też faza schodzi...

zawse jak mam gruby lot to zaczynam chodzić... faza jest intensywniejsza na poczatku ale przyjemniejsza a pozniej schodzi...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
przy wysiłku fizycznym też faza schodzi...
czy ja wiem...nie zawsze. ja zawsze na wakacje robie patent ze biore palenie, wsiadam na rower i jezdze gdzie mnie poniesie palac po drodze. i powiem, ze jak zapale i zaczne jechac to z kazdym kilometrem mam coraz wieksza banie :D chociaz jak tak dluzej pojezdze to na dluzsza mete chyba rzeczywiscie szybciej schodzi, to tez zalezy czy indica czy sativa, po sativie moge robic dziennie nawet 50km a po indice to raczej zadko przekraczam 30 :P
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Grzesztof »
Pan Prezes pisze:
Człowiek po spaleniu sie czuje głodny (nawed przy pełnym żołądku)
To nie jest reguła.
Jestem BOGIEM,
Uświadom to sobie!
Ty też jesteś BOGIEM,
Tylko wyobraź to sobie!
  • 146 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zmor »
podstawą jest sobie zjeśc cos przed paleniem, najlepiej cos co ma węglowodany :] jakieś pieczywko albo coś - jak wiemy z biologi cukry złorzone rozkładają się na cukry proste (glukoze) im bardziej złorzony cukier tym dłużej się rozkłada uwalniając glukoze - im dłuzej glukoza dociera do mózgu tym dłuzej nei masz gastro :]

ale to i tak mało siezda gdy ktoś wędrujke kilka godzin - moim zdaniem podstawa wtedy to kanapki (pieczywo + jakies warzywo) - wystrzegąć się wszelkich gówienek ze sklepu -0 większosć zawiera glutaminian sodu a z ziołem tylko potęguje gastro - słynne czipsy które można jeść na spizgu i jesć :P

ja gdy wybieram się na wyprawe (a zregóły tak jest gdy pale :P) to biorę z sobą kilka kanapek z pomidorkiem + herbate z cukrem - nigdy nei mam jakiś mega akcji z gastrofazą

a jedzenie spizganym jakiegoś obiadku wymyślnego na jakimś zjeździe rodzinnym to już chyba u mnei reguła ;]

PS
polecem przejść się do jakiejs dobrej chińskeij restauracji - kilka razy mi sie zdazylo pizgac i isc sie najeśc własnei do chinczyków i jakos ta kuchnia najlepiej do mnei do ciera gdy pale :P
Tą drogą podróżują jedynie głupcy... lub ci którzy nie mają już nic do stracenia...
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Galdi »
A ja mam o wiele łatwieszy sposób (ale to tylko w domu). Wielka szklanka mleka i do tego kilka (5\7-kto jak woli) czubatych łyżeczek cukru. Mieszać aż sie rozpóści i wypijesz taką szklanke i już sie odechciewa jejś pićMiałem też tak,że przy samym mieszaniu mi sie dobra jazda wkręciła wiec przyjemne z pożytecznym :cool:
P.S Tu ktoś napisał ze "Człowiek po spaleniu sie czuje głodny (nawed przy pełnym żołądku) bo trawa "wypłukuje" coś tam z organizmu i dla tego jest sie głodnym..."
To ja mam pytanie. Czy jak ktoś pali to moze łatwo utyć? Bo wiem że na nadwage to jest dobry i przyjemny sposób na schudnięcie, a jak ktos jest chudy i specjalnie sobie bedzie wkrecał jazde ze jest głodny po to żeby duuużo zjejść?
"W życiu wsyzstko jest możliwe - pewna jest tylko śmierć..."
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
Ja jak sie spale i jem 3 paczke dużych Lays'ów to czuje pełność w żołądku ale tak jakby sie maskowała czymś tak jakby w mózgu wyłączała mi sie funkcja przypominania mi że mam już pełny żołądek :) wiem że to dziwne ale tak do odczuwam. A mój sposób na zmniejszenie łaknienia (z kolegą używamy go gdy chcemy palić a jesteśmy głodni i mamy około 6zł na jedzenie) to wrzucenie paru Acodinków (10-15 tabletek). I faza jest fajniejsza i jeść mi sie nie chce. Ale to ktoś musi lubić takie fazy mieszane.
.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
pizganie obniza poziom testosteronu w organiźmie...
gdzies czytałem ze wzmaga sie wtedy odkładanie tłuszczów w organiźmiea przez niski poziom glukozy ogolnie spala sie miesnie jak sie dlugo tak chodzi...

nie dam wam linkow do naukowych wywodow ale to sa wnioski ktore wyciagnolem czytajac teksty rozne o gandzi...

ogolnie to tacy potezni palacze co pala wielkie ilosci codziennie sa bardzo czesto szczupli i w ogole wysuszki...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.