Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2362 / 29 / 0
Nawet jeśli to ponad 40% to i tak wciąż zbyt mało, żeby poczuć działanie amfetaminy przebijające się przez ciągle działającą część meth i wypranie z neuroprzekaźników jakie ona funduje
BS
  • 1817 / 107 / 0
jesli chodzi o zjazd,a typowym i bardzo nieprzyjemny skutkiem dluzszego stosowanie fety sa psychozy to mozna chyba powiedziec ludziom z doswiadczenia ze po mecie nie ma psychoz,takich jak po fecie,i tyle w temacie.
  • 3449 / 123 / 8
Można, i z tym się zgadzam. Ale jak piszesz obok, że metabolity mety nie mają działania psychotropowego, to taki post ma zerową wartość. Dlatego go wyrzuciłem
  • 1817 / 107 / 0
czeslaw to był cytat z wikipedi " Przy zażywaniu metamfetaminy nie następuje wytwarzanie metabolitów o działaniu psychotropowym, jak ma to miejsce w przypadku używania amfetaminy."to jest cytat z wikipedi -właściwości psychotropowe.
  • 3449 / 123 / 8
Zapomniałeś jednak przeczytać szablonu na górze:
"Ta sekcja wymaga uzupełnienia źródeł podanych informacji.
Informacje nieweryfikowalne mogą zostać zakwestionowane i usunięte."

Polskiej wikipedii nie należy ufać, zwłaszcza jeśli artykuł nie jest właściwie uźródlony.
Hasło o metamfetaminie już kilkakrotnie poprawiałem, ale jak widać dalej są błędy. Polecam porównanie treści z tym samym hasłem w angielskiej wikipedii.
  • 2 / / 0
Ja jako bardzo okazjonalny użytkownik "przyspieszaczy" (coś przypierdole ze dwa razy w roku) reportuje, że po fecie, jak przestała działać zrobiłem się po prostu śpiący, zasnąłem po dość długim czasie, ale poza tym brak negatywnych efektów. meth natomiast brałem 1szy raz przedwczoraj (od niedzieli wieczór, ostatnią kreskę wciągnąłem o jakiejś 6 rano w pon.) i dzisiejszej nocy trochę udało mi się pospać, ale męczyły mnie dziwne sny (nie koszmary w sumie, tylko takie dziwne niedefiniowalne gówno) cały czas czuję się naprawdę chujowo, beznadziejny nastrój, nadwrażliwość na światło i w ogóle zero siły na cokolwiek. Chociaż zdecydowanie najgorsze zjazdy miewałem po mefedronie, w porównaniu z nimi jest luzik. Mam nadzieję, że dzisiaj już się normalnie prześpię to zareportuję jutro jak samopoczucie.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012 przez zz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 536 / 3 / 0
zz pisze:
cały czas czuję się naprawdę chujowo, beznadziejny nastrój, nadwrażliwość na światło i w ogóle zero siły na cokolwiek. Chociaż zdecydowanie najgorsze zjazdy miewałem po mefedronie, w porównaniu z nimi jest luzik. Mam nadzieję, że dzisiaj już się normalnie prześpię to zareportuję jutro jak samopoczucie.
Dlatego bóg obdarzył nas alkoholem, benzodiazepinami i kodeiną. Osobiście normalnego zjazdu doświadczyłem może kilkanaście razy w życiu ;-) Po tym jak odkryłem zbawienne działanie depresantów, zjazdy po mefie pamiętam jako równie przyjemne co sam mef :-p
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 2 / / 0
Dzisiaj się już czuję w porządku, spałem z 10 godzin, jeszcze mi tylko humor nie wrócił do końca :P. A zjazd wolę przejść bez żadnych środków z dwóch powodów, po pierwsze mam satysfakcję, że wytrzymałem po nic nie sięgając. Po drugie jakbym nie miał żadnych negatywnych efektów po dragach, to na pewno bardzo szybko bym się w coś wpierdolił na dobre, a tak potradię się kontrolować i, jak już pisałem, być bardzo okazjonalnym użytkownikiem :).
  • 536 / 3 / 0
No racji ci trudno odmówić. Ja się wjebałem ostro w dragi głównie z powodu, że zamiast paskudnego zjazdu po stymulantach miałem cudowną opio-przyjemność. Skoro jest zajebiście od rana do wieczora to po co się ograniczać?
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012 przez M864, łącznie zmieniany 2 razy.
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 221 / 4 / 0
co do psychoz to po meth są jak najbardziej normalnym zjawiskiem tyle że przy waleniu w ciągach - tydzień/dwa , okazjonalne spidowanie nikomu bani nie zryje ani specjalnie przykrego zjazdu nie da, kac po alko jest 10xgorszy
ODPOWIEDZ
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.