Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 31 / 0
Nie do końca się zgodzę. Mimo, że dragi poznałem dobrze, potrafię się cieszyć z dnia wolnego, z pracy zresztą też, słońca o poranku, jakiegoś wypadu, sportu, jazdy samochodem itp.
Grunt to znać umiar.
  • 915 / 4 / 0
Są dwie prawdy: prawda i nieprawda. :-D
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Silje pisze:
kto spróbuje smaku narkotyków jego życie nigdy nie bedzie takie same. Zawsze będzie czegos brakowało.
Nie zgodzam się z tym. Mam pewne doświadczenie z dragami i mimo, że na co dzień raczej ich nie zażywam, nie brakuje mi ich. Jest wiele przezajebistości w życiu i są chyba tam dzięki narkotykom właśnie (choć może to tylko zbieg okoliczności, że najpierw kwas a potem zmiany na lepsze w życiu :p).
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 297 / 2 / 0
Silje pisze:
Boże jak tu ucichło. A to wszystko moja wina! Czyżby to co napisałam naprawdę było prawdą <??>

Taki los. Nic już słodsze nie będzie. Na alkoholowej imprezie zawsze będzie w nosie swedziało, w zimowe wieczory zawsze będzie sie chciało zakopcić jakąs mary. I pomysleć ile radosci kiedys dawały błachostki i normalne życie.
Nie, nie było.
Jak będę hel walił dzień w dzień to proste że spacer nie będzie dawał mi odrobiny radości (nie wiem czy walisz hel).
Wszystko zależy od substancji i częstotliwości brania. Narkotyki są DAREM ( :nuts: ) z którego trzeba umieć korzystać, po prostu.
nie bądźmy typowi bo jeszcze ktoś weźmie z nas przykład.
NeuronowyJeździec
Muchomor! Czy już wszyyystkiee maAAaaszz?! Zdążymy ocalić świat! muchomor!
Taaaak, przyjaciel Twój! Ramie w ramie w wielki bóóóój.MUCHOMOR!
  • 1169 / 17 / 0
Jakie to jest zabawne, wystarczy ze da się komuś nasączony kartonik z logiem hofiego na rowerku i kazdy drze morde: KWAS, KWAS !

Raz w zyciu mi się trafiło coś (chodz tez nie powiem w 100%), co w działaniu przypominało prawdziwego kwarnika.
Wszystko trwało jakies 8 - 10 godzin, pamiętam do dzis jak leciała muzyka a ja przy w pół zamkniętych oczach, napierdalając z bongosa oglądałem koncert który dział się w pokoju mojego kolegi.
Albo na dworzu, wszystko tak zajebiscie pływało, unosiło się, opadało ŚWIAT ODDYCHAŁ !
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
"Prawda to kraina bez dróg. Żadna organizacja, żadna religia, żaden nauczyciel nie mogą do niej doprowadzić. Ludzie patrzą na świat przez pryzmat swoich myśli i swojej przeszłości. Tym samym jesteśmy niewolnikami myśli i czasu. Myśl jest zawsze ograniczona i nigdy nie odpowiada całkowicie rzeczywistości, prowadzi więc do cierpienia. Świadomość uczy odróżniania tego, co rzeczywiście jest, od tego co na ten temat myślimy i w konsekwencji do prawdziwej wewnętrznej wolności. Wszelkie autorytety, religie, ideologie powodują jedynie budowanie kolejnych fałszywych konstrukcji myślowych. Tylko świadomość i obserwacja pozwalają dostrzec ich iluzję."
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 142 / 1 / 0
Dystans to podstawa. Ja się go nauczyłam a mam za sobą nieciekawą przyszłosc pełną różnorakich ciągów. I nigdy wczesniej bym nie pomyslała ze bede potrafiła 'normalnie' życ biorąc co jakis czas bez popadania w bezsenne lub zatwardzeniowe tygodnie.

A jednak. No ale kurwa zajarało by się mimo wszystko, taki piękny dzień dzisiaj. raduje mnie on, ale nie aż tak jak z perspektywy widzianej przed nabitą lufke.
  • 386 / 2 / 0
Silje pisze:
A ja szczerze podziwiam ludzi ktorzy nie cpaja, nawet nie jarają. Ich życie jest przyjemne i beztroskie, bo potrafią się cieszyć z błachych rzeczy np głupiego spaceru jak ja kiedys. Teraz? Wszystko jest ok, ale czegos mi kurde brakuje.. i jak się głębiej zastanowie czego, to jestem pewna że jakies cpansko najbardziej by mi poprawiło humor. kto spróbuje smaku narkotyków jego życie nigdy nie bedzie takie same. Zawsze będzie czegos brakowało.

A ja tak nie mam! Właśnie mam na odwrót. Każda rzecz wydaje mi się niezwykła, bo wszystko jest psychodeliczne :) Może to dziwnie brzmi, ale ostatnio mam takie wrażenie, że psychodeliki to Bóg i one stworzyły świat. Każde drzewo, każda kałuża są przepełnione tym psychodelicznym absolutem i przez to są takie cudowne :)
Ale i tak ciągnie mnie do ćpania. To dla mnie taka jakby modlitwa, a czasem takie jakby doenergetyzowanie się :P Ale nie muszę ćpać ciągle, wystarczy mi właśnie czasem, żeby się doenergetyzować, spytać psychodelik o radę. Ale powiem, że często na samą myśl o istnieniu psychodelików wpadam w niesamowitą euforię, która mi umila życie tak jak np. kawa czy alkohol.
Ale wszystko też zależy do substancji, które człowiek bierze.
Wiem, że to wszystko dziwnie brzmi, ale nie mam się z kim podzielić takimi przemyśleniami.

Co do tematu... Nie wierzę w absolutną prawdę. Dla mnie to pojęcie bardzo względne. Zresztą wszystko jest względne. Każdy ma własną ścieżkę życiową. Psychodeliki pozwalają nam jedynie lepiej poznać własne wnętrze, swój świat. A nasz własny świat tworzy całą rzeczywistość :)
  • 1033 / 7 / 0
@Chaotka
Zgadzam się co do tego, że prawda jest względna. Przemyśleniami możesz podzielić się z nami (czytając je, czuję się jakbym słuchał jakiegoś 'oświeconego' guru jakiejś sekty %-D )
Peace
ps. Ładnie nawiedzona jesteś. :D

ps2. Na codzień jesteś bardzo żywa, tryskająca energią. Wszędzie widzisz jakiś głębszy sens.
Jesteś także bardzo uczuciowa. Pewnie interesujesz się też anime. Trafiłem? ^^
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2010 przez Masterfilter, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 838 / 7 / 0
Kontrtoluj bajerkę Masterfilter. Nawet z chorzofa widać, że próbujesz podbijać z taniochą %-D
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.