Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
[ external image ]
jakiego podłoża używacie, ktos mi poradzil zeby uzyc ziemia+perlit ... zrobilem 4 sadzonki, 2 ukorzenily sie w czystej ziemi a 2 w ziemia+perlit
w ciagu kilku dni ziemia+perlit zaatakował GRZYB i jakies zielone cos, pewnie jakies 1 komorkowce fotosyntetyzujace albo mech czy cos ! sadzonki sobie zyja, grzyb chyba im az tak ne przeszkadza, ale rozwija sie szybko, kolonizuje w blyskawicznym tempie ziemie+perlit, a czystej ziemi nie atakuje narazie wogole
-nie widze roznic w tempie wzrostu czy szybkosci z jaka sadzonki sie ukorzenialy (korzonki widac w 3-4 dni po wsadzeniu do ziemi)
obydwie ziemie byly wyparzane (mikrofala), ale jak widac nic to nie daje w tak niesterylnym otoczeniu :P
w ciężkiej (np.gliniastej) ziemi roślinka poprostu strasznie ciężko się ukorzenia co w znacznym stopniu hamuje jej rozwój. co do kwestii grzyba: jeśli nie zaatakował ci roślinki to co się martwisz. w razie większych kłopotów poprostu zmień ziemię.
(można by też spróbować ograniczyć wilgotność w doniczkach z perlitem, ale ostrożnie; choć mogę się mylić, jestem w końcu tylko wymądrzającym się teoretykiem) ;-) :-)
peace
ps ile dni mają te sadzonki?
chyba ze te tabletki to jakis specjalny wynalazek ? ja nie slyszalem nigdy o nich niestety
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.