Jedno opakowanie Kamisów za 1.50zł (3 świeżo zmielone orzechy) zafundowało mi 3 dniowy totalny rozpierdol po chuju fest, po którym odechciało mi się gałki raz na zawsze. Na znajomych działały równie mocno. Wcześniej próbowałem 2 razy jakichś z Leader Price, w takiej samej ilości i ledwo co poczułem działanie. Był tu taki jeden mądry, co zjadł chyba właśnie 8 kamisków i po iluś tam miesiącach twierdził, że mu trwale porysowało główkę.
I jeszcze coś Pachy - To że nie uświadczyłeś po gale nic poza zmułą, nie znaczy że inni mieli tak samo.
Kopią Was 1-3 gałki? Znajomi jedzą po 2 paczki, 6-8 orzechów. Mnie nawet 8 nie klepnęło, ale czuję, że przy 12 powinno być ok.
Ostatnio tez zioo mnie nie klepie, a wiem, że to podobne fazy. Może chodzi o to, że spowszedniała mi ta faza i nie zauważam różnicy? A może receptory/mózg jest już zbyt wyczerpany, nie reaguje? Może to przez SSRI?
Może to przez SSRI?
Kurwa, nie wiem, albo ryję sobie mózg, albo nie znam umiaru i jakoś przestaję odczuwać dragi, bo w sumie to już nie pierwsza, ale któraś z rzędu substancja, której odczuwanie bardzo się zmniejszyło i zmieniło.
O co może chodzić?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.