Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
chsn pisze:Xavi - jak z odbiorem muzyki na 25D? I jeszcze napisz, jakie uczucie ciała - nadawałoby sie to na jakieś psy party? :)
Jak z dostepnoscia tego? Bo wlasnie sie pojawilo w rcshopach, ale czy potrwa? Bedzie na to zbyt? Jakie ceny?
Swoją drogą, jadł już ktoś do tych zabawek dekstrokaszlodyn? Strasznie mnie interesi, czy to aby na pewno bezpieczne połączenie. Mogę zostać zającem laboratoryjnym, chuj, będzie jednego pilleatera na tym świecie mniej
greenwave pisze:Dziś dostałem dwa kartony 25D-NBOMe po 500 mcg każdy. Oczywiście idzie wszystko na raz. Mam tylko dylemat, czy nie zapodać by DXM przed załadowaniem feny? Czy taki mix jest bezpieczny?
greenwave pisze:Dziś dostałem dwa kartony 25D-NBOMe po 500 mcg każdy. Oczywiście wszystko idzie na raz. Mam tylko dylemat, czy nie zapodać by DXM przed załadowaniem feny? Czy taki mix jest bezpieczny?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.