Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Cóż... polska
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 355 / / 0
@ŚPIĄCY

w twoim poście mozna wyczytać ze mowa o sklepie "ogrodniczym".... poniewaz tam kupowales to moze powiesz mi czy to naprawde byl sklep "ogrodniczy"?
Bo słyszalem ze jest w Warszawie sklep wlasnie ogrodniczy gdzie sprzedaja RC, moze to ten sam.
Ponoć mefa tam sprzedawali juz po delegalizacji %-D

a jesli tak to moze podal bys na priva jakies szczegóły llub kontakt?
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 86 / 3 / 0
4 mec sprzedawali po delegalizacji
Pały mnie capneły po zakupie "mef mod" i nic im na ich uber testerach nie wyszło.
  • 355 / / 0
[cut] wymyślili sobie oświadczenia o nie wykorzystywaniu RC w "niewłaściwy sposób" zapewnie dostaliscie na emila info.
Posiadacie moze wiedze czy pozostale sklepy rc tez maja zamiar cos takie wprowadzic?

Troche pierdolenia, szczególnie ze nie mam drukarki :-/

Nie mówimy o konkretnych sklepach. - PcP
  • 545 / 8 / 0
Zastanawiam się czy to podpisać - nie podoba mi się to. Czy to faktycznie tylko chroni ich przed ew. nieprzyjemnościami, czy nie może być przypadkiem wykorzystane przez policję jako pretekst do przeszukania klientów itp.? (W Niemczech zrobili wjazd na chatę wszystkim klientom sklepu sprzedającego legalny GBL, ale w sumie żeby mieć dane osobowe klientów oświadczenia nie potrzeba, są faktury).
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2010 przez euzebiusz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 405 / 2 / 0
z tymi zdjęciami to za bardzo mi nie pasuje... nie wystarczy im samo oświadczenie? żeby psy miały jakieś info to wystarczy zajrzeć na fakturę. w dodatku nie wiem po co taki raban? przecież jak kupie sobie denaturat i go wypije to znaczy że użyłem go w nie właściwym celu i jestem przestępcą? jeśli coś jest legalne i obrót tym czymś jest dozwolony to mogę to sobie nawet wsadzić w dupsko i dać sąsiadowi do zjedzenia.
  • 355 / / 0
euzebiusz pisze:
Zastanawiam się czy to podpisać - nie podoba mi się to. Czy to faktycznie tylko chroni ich przed ew. nieprzyjemnościami, czy nie może być przypadkiem wykorzystane przez policję jako pretekst do przeszukania klientów itp.? (W Niemczech zrobili wjazd na chatę wszystkim klientom sklepu sprzedającego legalny GBL, ale w sumie żeby mieć dane osobowe klientów oświadczenia nie potrzeba, są faktury).
Zastanawiam sie nad tym samym... a z drugiej strony sa to najlepsi wiec troche szkoda kasowac tam konto.
A jak wszystkie sklepy takie cos wprowadza to juz wogle bedzie :-O
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2010 przez lse292, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2814 / 14 / 0
W mojej ocenie nie ma podstaw do obaw. Ma to zagwarantować im bezkarność w sprzedaży "narkotyków". Mimo że nie odpowiadają to obawiają się, że ktoś mimo wszystko użyje jako środek zastępczy i wyczerpie się znamię definicji środka zastępczego. W przypadku wprowadzenia oświadczeń problem się ogranicza, bo jeśli ktoś użyje to w takim charakterze naruszy oświadczenie. Tak po prostu ładniej wygląda z ich strony.

Zagranicą też funkcjonują w kilku nielicznych sklepach takie oświadczenie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1876 / 23 / 0
Zagranica u bardziej szanowanych dostawcow jest to norma , niektorzy wlasnie wymagaja wlasnorecznie zlozonego podpisu .i to przed kazdym zamowieniem a nie tylko raz
  • 405 / 2 / 0
mam takie pytanie: w jednym ze sklepów pojawiła się opcja zakupu substancji 2c-e, jak wiadomo wkrótce bądź już będzie ona nielegalna. na dzień obecny czy można ze spokojem zamawiać czy nie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".