Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 886 / 9 / 0
Charlie pisze:
Jakim urazem? Jeżeli ma już dość porządne doświadczenie z używkami i nadal nie uaktywniła mu się schizofrenia, to coś się może stać? Z benzosami wypierdalaj.

Lekka/średnia dawka tryptamin lub lizergamidów i człowiek czuje się jak nowo narodzony.
Nie będę tego nawet komentować Bustfo już to za mnie zrobił. Benzosy doraźnie się przydają na dłuższą mete antydepresanty.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 886 / 9 / 0
kosz
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 394 / 5 / 0
Stymulanty to motywyjące narkotyki tyle że zmienia się po nich osobowość na chwile.
  • 20 / 1 / 0
kokaina, feta, mefedron, bufedron

selegilina, piracetam,
  • 111 / 1 / 0
motywacja może być dwuznacznie interpretowana:

Jeżeli potrzebujesz zmotywować się do działania, na przykład mając na głowie jakiś projekt/pracę to najlepiej będzie zdecydować się na jakiś stymulant, amfetamina w moim przypadku sprawdza się wtedy doskonale.

Jeżeli natomiast szukasz motywacji do życia - chcesz "złapać wiatr w żagle" i może zmienić co w sobie, cokolwiek - to jedynie psychodeliki - grzybki, czy 4-AcO-DMT powinny się idealnie do tego nadać, jednak pamiętaj, że WSZYSTKO zależy od tego, jak będzie wyglądał ten trip - te substancje trzeba traktować z szacunkiem, a odwdzięczą się z nawiązką, Proponowałbym zabrać ze sobą jakiegoś doświadczonego przewodnika, żeby zaprowadził Cię tam, gdzie znajdziesz odpowiedź na wszelkie egzystencjalne pytania... :-)
  • 77 / 1 / 0
4-AcO-DMT to psychodelik? Jeżeli tak to zaraz zamawiam. I jeszcze pytanie. Można gdzieś to kupić taniej niż na rc4lab? Słyszałem u jakimś sklepie baltazara?
  • 550 / 3 / 0
Ćśś!
Nie wiem, czy masz dobre podejście. Jak już napisał FlaT^ psychodeliki to nie magiczna różdżka która uzdrowi Twoje życie. To tylko narzędzie które trzeba nauczyć się umiejętnie wykorzystywać. Inaczej efekty mogą być odwrotne do zamierzonych.
Tak 4-AcO-DMT to psychodelik.
  • 2775 / 39 / 0
Można kupić taniej. W sumie to nie wiem jaki jest w ogóle sens zamawiania czegoś z rc4
  • 509 / 2 / 0
Dlaczego zaraz kosz? Wątek może być nie bez znaczenia dla ewentualnych potomnych (zawsze może się okazać, że cywilizacja Białego Człowieka przetrwa jeszcze z jedno, dwa pokolenia :finger: )
pi0trus pisze:
Witam! Czy moglibyście mi polecić coś co zmotywowało by mnie do pracy i życia, a jednocześnie odsunęło od nałogów? ;-)
Eee... ?!
Szukasz motywacji do pracy i życia w CZYMŚ (na forum dla ćpunów, a więc pewno COŚ = jakiś specyfik), więc po co to COŚ ma odsuwać od nałogów? Po prostu zamień sobie nałogi świadomie - ja robię to regularnie, płynnie - i po problemie.
Alpra to rzeczywiście kiepski pomysł - nawet nie chodzi o to, że wsysa, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby potrafiła zmotywować do życia i - no, ewentualnie... - pracy.
Natomiast amfetamina doskonale zmotywuje, ale raczej nie odsunie ;> Poza tym, kurwa, nic, co motywuje - nie będzie odsuwać od nałogu, jeżeli poszukujesz motywacji, no ;]
  • 368 / 7 / 0
Jest tylko jedna rzecz która może zmotywować do życia i odsunąć od nałogów mianowicie PASJA.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.