Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 180 / 2 / 0
himself pisze:
Elkaudylio pisze:
jest to powszechnie wiadome zjawisko...
http://www.duckduckgo.pl/#hl=pl&q=opiates+g ... 35a7909ab0
Faktycznie, hmm...
one theory is that opiate receptor activation decreases GABA release, which normally inhibits dopamine release, so dopamine release is increased
http://www.nida.nih.gov/pubs/teaching/teaching4.html

- czyli ten fakt może też tłumaczyć odczuwane przez niektórych użytkowników lekkie pobudzenie (bo uwalnianie się GABA jest zmienjszone wskutek aktywacji receptorów opioidowych mi... :P
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 1 / 0
- czyli ten fakt może też tłumaczyć odczuwane przez niektórych użytkowników lekkie pobudzenie (bo uwalnianie się GABA jest zmienjszone wskutek aktywacji receptorów opioidowych mi...
Bilobalid zawarty w Miłorzębie Japońskim także powoduje hamowanie uwalniania GABA. Czy myślicie, że zastosowanie bilobalidu w połączeniu z l-tyrozyną (prekursorem dopaminy) może mieć pozytywny wpływ na euforie po opiatach ? W sumie do tej pory wszyscy szukali sposobu wzmacniania kodeiny skupiając się na indukcji/inhibicji enzymów wątrobowych mających na celu zwiększenie konwersji kodeina->morfina. Być może warto spojrzeć także na neuroprzekaźniki ?
  • 2497 / 49 / 0
No, najlepiej euforie po kodeinie jest zwiekszac za pomoca kokainy i methamfetaminy ;p
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 1 / 0
Przetestowane
75 mg DXM + 240 mg ekstraktu z Gingko Biloba (Ginkofar, 5 zł listek 800 mg). I po 30 - 45 minutach 150 mg kodeiny + papieros. Na początku ogarnia senność a po kwadransie oczy jak szpilki, a wypierdala jak po amfetaminie/efedrynie na jakies 1.5 do 2 h stymulantowa jazda. Włącznie ze szczękościskiem, szwędaczem i fazą na gadanie. A po tym znowu senność i sedacja kodeinowa, przyjemnie się śpi.

Druga osoba takie same dawki, i takie same efekty.

Ginkofar (miłorząb japoński) zawiera inhibitor GABA. A więc niejako działa synergicznie z opiatami pod tym względem. Dzięki temu dostaje się więcej dopaminy, którą dodatkowo zwiększamy przy pomocy nikotyny ( poprzez powinowactwo do receptorów acetylocholinowych). (chociaż druga osoba nie paliła fajek, a też miała nieźle).

Ogólnie niezła ciekawostka, szczególnie że po krótkim czasie wracasz do normalności.
  • 394 / 5 / 0
Z tym Ginkofarem to musze spróbować. Mieszał ktoś kiedyś kodeine z kokainą. kokaina jest za mocna do tego miksu? czy efekt będzie taki sam jak po metkacie z kodeiną?
To teraz już wiemy dlaczego palnie fajek jest tak przyjemne po kodzie.
  • 180 / 2 / 0
Właśnie chciałem Cię zapytać Darkboyu czy takie połączenie ale bez papierosów (jestem niepalący) dałoby podobne efekty, ale już odpowiedziałeś sam w swoim poście... Brzmi rzeczywiście ciekawie, tym bardziej że dawka 150 mg kodeiny zwykle daje słabe efekty, a już na pewno nie zwęża źrenic do rozmiarów szpilkowatych, tylko tak troszkę.

I na pewno zdrowo przynajmniej, miłorząb jest w ogóle fajny jeśli wierzyć reklamom... %-D ;)
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 394 / 5 / 0
Elkaudylio ja też jestem nie palący. Po mixie 75mg DXM ( 5 acodinów) + 5 tab tego ginkofaru + 300mg kody (normalnie 450mg biore) dało efekt dość silnej stymulacji ale bez fajerwerków i źrenic szpilek.

nikotyna inhibuje enzym odpowiedzialny za przekształcanie kodeiny w morfine więc może być słabiej.
Ma ktoś jakieś informacje czy po ten mix zwiększa dużo tolerke na kode albo normalne stymulanty (np: metkatynon)?
  • 762 / 32 / 0
Wolny Od Nałogów pisze:
Mieszał ktoś kiedyś kodeine z kokainą. Kokaina jest za mocna do tego miksu? czy efekt będzie taki sam jak po metkacie z kodeiną? .
Podobny. Kokaina się o wiele bardziej do tego nadaje bo jest subtelna i nie drażni w żadnym stopniu. Sama faza po koksie niby taka sama + opiatowe nastawienie.

W.O.N. - nikotyna indukuje enzym metabolizujący kodeinę do norkodeiny. Nosz poczytać trochę wystarczy...
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2010 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 1718 / 9 / 0
W jakim stopniu? jeden promil? Pewnie tylko udowoniona inhibicja zostala, ale jest tak mala ze nie warto sobie glowy tym zawracac.
  • 394 / 5 / 0
Podobny. Kokaina się o wiele bardziej do tego nadaje bo jest subtelna i nie drażni w żadnym stopniu. Sama faza po koksie niby taka sama + opiatowe nastawienie.

W.O.N. - nikotyna indukuje enzym metabolizujący kodeinę do norkodeiny. Nosz poczytać trochę wystarczy...
Zwracam honor. Zresztą się tym mało interesowałem bo w swoim życiu wypaliłem chyba kilka pierosów i 2 cygara %-D. O co Ci z tym W.O.N chodzi ?
W jakim stopniu? jeden promil? Pewnie tylko udowoniona inhibicja zostala, ale jest tak mala ze nie warto sobie glowy tym zawracac.
Jak zapaliłem przed kodeiną to troche słabiej było (ale może to placebo).
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.