Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Grace Slick (Jefferson Airplane). Bardziej piła niż heleniła, ale jednak.

Żyje (po odwyku) i ma się dobrze, ale nie wygląda już tak słodko. Ale kto wygląda słodko w wieku 70 lat?

[ external image ]
[ external image ]
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 153 / / 0
kaspaza pisze:
John Frusciante, uzależniony w latach '92-'97. Jego album "Niandra LaDes and Usually Just a T-Shirt" należy do jednego z moich ulubionych, obok takich jak "Safe as Milk" Beefhearta czy "White Light/White Heat" The Velvet Underground.
Moim zdaniem niezwykle wrażliwy i uzdolniony człowiek, niestety nałóg zniszczył jego potencjał.
Artykuł dotyczący okresu uzależnia: http://www.members.tripod.com/~thedees/johnarti.html
Na jutubie znajduje się wywiad z '94 roku przeprowadzony przez holenderską stcję VPRO, w którym można dokładnie zaobserwować diametralną zmianę jego wyglądu (i zachowania) spowodowaną ćpaniem.
[ external image ] [ external image ]
<3 ;p
John przecież dalej nagrywa ! I nagrywa rzeczy takie genialne że aż spadają kapcie !
A z kilku rozmów z nim nie dostrzegłem zniszczenia potencjału ... FRUSCIANTE FOR EVAH !
  • 520 / 18 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: thomer »
Przekwitły pisze:
[ external image ]

Wokalista zespołu Kasa Chorych, grał z Ryśkiem;) o nim jest właśnie piosenka skazany na bluesa, przedawkował heroine, chodź gustował również w morfinie, opium, zupie a nawet kodeinie:) . Bardzo ważna osoba dla polskiego bluesa,niestety już nie żyjąca....
o nim jest takze piosenka "niewinni i ja". w tej piosence, w wersji z albumu "dzien w ktory mpeklo niebo" Rysiek Ridel woła "SKIBA!"

btw. z tego co widze najwiekszi ludzie zazywali heroine, badz inne opiaty... cos w tym jest jednak...
  • 52 / 1 / 0
stratocaster pisze:
kaspaza pisze:
John Frusciante, uzależniony w latach '92-'97. Jego album "Niandra LaDes and Usually Just a T-Shirt" należy do jednego z moich ulubionych, obok takich jak "Safe as Milk" Beefhearta czy "White Light/White Heat" The Velvet Underground.
Moim zdaniem niezwykle wrażliwy i uzdolniony człowiek, niestety nałóg zniszczył jego potencjał.
Artykuł dotyczący okresu uzależnia: http://www.members.tripod.com/~thedees/johnarti.html
Na jutubie znajduje się wywiad z '94 roku przeprowadzony przez holenderską stcję VPRO, w którym można dokładnie zaobserwować diametralną zmianę jego wyglądu (i zachowania) spowodowaną ćpaniem.
[ external image ] [ external image ]
<3 ;p
John przecież dalej nagrywa ! I nagrywa rzeczy takie genialne że aż spadają kapcie !
A z kilku rozmów z nim nie dostrzegłem zniszczenia potencjału ... FRUSCIANTE FOR EVAH !
Nagrał jeszcze przynajmniej dwie płyty lepsze od Niandrii
  • 10 / / 0
Dziwi mnie, że na razie nikt do tej pory nie wymienił sławnego aktora zwanego Bela Lugosi.
Nie helenił wprawdzie, ale walił morfinę i metadon (czyli i tak opiaty).
Uwaga! Użytkownik Legalna_Wariatka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
John Belushi wielki aktor grał min w Blues Brothers zmarł w 82 roku od przedawkowanie speedballa.

http://i198.photobucket.com/albums/aa97 ... elushi.jpg
  • 139 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Bodzio »
Przekwitły pisze:
[ external image ]

Wokalista zespołu Kasa Chorych, grał z Ryśkiem;) o nim jest właśnie piosenka skazany na bluesa
Tylko tak sprostuje, Skiba grał na harmoszce a nie śpiewał.
  • 182 / 6 / 0
Dave Gahan

Napierdalajacy ile wlezie (co jest najsmieszniejsze, jego najlepszy wokal wg wielu osob wlaczajac w to producentow czy czlonkow DM, to Condemnation, gdzie nie byl w stanie ustac przy mikrofonie bo nodowal)

[ external image ]

I juz szczesliwy (znowu), 14 lat po 2 minutowej smierci klinicznej od speedballa. Nie dotyka ponoc niczego a po koncertach biegusiem do hotelu spierdala by go nic nie kusilo.

[ external image ]

[ external image ]
  • 100 / 1 / 0
W Comdemnation faktycznie ma zajebisty głos.
  • 5299 / 106 / 0
[ external image ]

A kojarzycie ten mikrofon, gitrarę?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.