Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 297 / 2 / 0
FGZ... a mi przyszło do głowy co by celnikiem zostać :D

Psychodeliki pomogły mi dostrzegać rzeczy których wcześniej nie zauważałem, więcej szczegółów przyciąga moją uwagę a szczegół buduje całość. Psychodeliki zwiększają mój apetyt na życie, życie pełną piersią zamiast zamykania się w jakichkolwiek ramach.

Stymulanty/euforianty/depresanty - czysty hedonizm, dodają radości wtedy kiedy po prostu tego chcę(psychodelików też się to tyczy oczywiście). Nie żebym był jakimś smutnym czy zdołowanym człowiekiem, jednak narkotyki to taki inny wymiar szczęścia.

Nie sposób nie wytknąć negatywnego wpływu- przypały, przytrafiła się raz zapaść, powolne uzyskiwanie statusu narkomana wśród rodziny( "za 10 lat powiesz sobie jakim to idiotą byłeś!") no ale to ostatnie jakoś mnie bezpośrednio nie rusza.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010 przez Skurwol, łącznie zmieniany 1 raz.
nie bądźmy typowi bo jeszcze ktoś weźmie z nas przykład.
NeuronowyJeździec
Muchomor! Czy już wszyyystkiee maAAaaszz?! Zdążymy ocalić świat! muchomor!
Taaaak, przyjaciel Twój! Ramie w ramie w wielki bóóóój.MUCHOMOR!
  • 1169 / 17 / 0
Ja to do drogówki będę próbował, by mieć wyjebane na życie zawodowe.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Chyba mogę powiedzieć, że narkotyki wpłynęły pozytywnie na pewne sfery mojego życia ;) Mam bardzo realne sny i szerzej zobaczyłam pewne rzeczy - można powiedzieć, że wyrabiają we mnie empatię, której zawsze mi brakowało ;>
  • 225 / / 0
Uważam, że moje doświadczenia z narkotykami wpłynęły pozytywnie na moją samoocenę. Serio, odkąd biorę narkotyki bardziej się polubiłam. Często musiałam konfrontować się ze swoimi lękami, kompleksami... No i wygrałam!

No i relacje międzyludzkie. Dzięki narkotykom też się nauczyłam paru pożytecznych rzeczy w tej dziedzinie :-p
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 915 / 4 / 0
[quote="Maskaradore"]
b) rozwój duchowy na wykształconej już osobowości - pozwala spojrzeć na świat z innej perspektywy - dystans jest skuteczny w neutralizacji złych emocji (przykładowo]
mi się to co piszesz bardziej kojarzy z depresantami - wiele razy miałem do czynienia z opiatowcami, którzy potrafią się zdystansować od wszystkiego, co może sprawić im nieprzyjemność, jednocześnie opierając ten dystans i dobry nastrój na korzystaniu z depresantów - "ja" jest chronione, bo otoczone ze wszystkich stron miękką watą przyjemności, bardzo często aktualizowanej. dzięki tej ochronce "ja" rozdyma się do dużych rozmiarów (przyjemność wywoływana temu sprzyja przecież) i izoluje pseudo dystansem emocje i doświadczenia określone jako nieprzyjemne.

jest to właściwie przeciwieństwo jakiegokolwiek rozwoju duchowego - duch =/= ja, człowiek interesując się (pójdźmy Wilberem) uniwersalnym pozaosobowym Duchem mniejszą wagę przykłada do ochrony "osobistej".

jednocześnie człowiek przestając paranoicznie chronić własne ja i watować je kolejnymi otulinami przyjemności, poczucia wartości, zasad i tym podobnych przestaje się ciągle czuć zagrożony doświadczeniami skreślonymi jako nieprzyjemne. i generalnie wszystko jest ok, bo co ma nie być ok
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
Pisałem o psychodelikach, a później - że depresanty (szczególnie opiaty), głównie szkodzą.
Depresanty (opiaty) również mogą wprowadzić dystans (chociażby tramadol, w którym ostatnio się lubuje), oraz wiele innych pozytywnych procesów psychicznych. Złe się stają kiedy przestaje istnieć RDU =/= nadużywanie, nałóg (zaczynają "zawłaszczać" ciało, ducha i pieniądze).

Gadasz jak fejdełej - totalnie zmieniasz sens mojego przekazu i manipulując próbujesz wkładać nie moje słowa w moje usta (robisz to oczywiście subtelnie i niebezpośrednio). Nie będę rozmawiał o buddyzmie, pozaosobowych duchach i innych. Nie będę też w tym temacie offtopił. Proces o którym mówisz w przypadku opiatowców jest całkiem ciekawy, ale jest już temat: FILOZOFIA OPIATOWCÓW. Tutaj mówimy o
Pozytywnym wpływie narkotyków na życie
bez odbioru
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 2179 / 31 / 0
? przeca chłopak napisał tylko swoje zdanie co raczej nie miało na celu jakiejkolwiek manipulacji :rolleyes:
Hidden mefedron User
  • 1611 / 34 / 0
ok - mam obsesję :-)
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 915 / 4 / 0
@maskaradore, odnoszę się konkretnie do tego co piszesz, imho wszystko na temat i bez manipulacji - widać to zresztą na załączonym cytacie. rozmowa ma troszkę szersze spektrum, nie tylko odnosisz się sztywno do tematu i dalej nie idziesz, bo offtop.
nie uważam dystansu za pozytywne zjawisko, kiedy człowiek się izoluje od rzeczywistości opływając w rozkoszach - psychodeliki wyzwalają, moim zdaniem, inny rodzaj dystansu, raczej do siebie niż do ludzi, o.

edit: i kto tu offtopuje...
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / / 0
Nieprzeczytany post autor: VEGI »
REKLAMA REKLAMA REKLAMA !!!

z HellenMarktetu

Jeśli jesteś spaślakiem i chcesz schudnąć gdyż masz problemy z nadwagą, boli cię ząb, głowa przez non stop nękającą cię migrenę, masz reumatyzm, depresję, bulimię i inne podobne problemy a także wszelkie nałogi
zażyj nasz produkt Hergesil@R.
Poczują się państwo wspaniale jak odmienieni nowi ludzie, do nowego życia bez bólu.

Cena za jedno opakowanie 200 zł.

:D:D:D:D:D:D

Przed użyciem przeczytaj ulotkę bądź skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutom bądź doświadczonym heroiniarzem.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010 przez VEGI, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik VEGI jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.