Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 87 / 3 / 0
Voorman szczerze mówiąc, metylonu nie miałem jeszcze okazji próbować.
Co do MDPV powiem tak: biorę dawki 2-5mg co dwie trzy godzinki już któryś miesiąc z rządu bez żadnych przerw. Taka dawka nakręca mnie do zdziałania tak, że nie myślę o tym kiedy wreszcie się wyłożę przed telewizorem w domu. Większe dawki pobudzają mnie już do przesady, serce zaczyna walić, oddech się spłyca i w cymbał zaczynają walić różne myśli których tematem przewodnim z reguły jest lęk. Dlatego nie można przesadzić. Ja odmierzam teraz porcje nabierając na wskazujący palec cienką warstwę proszku i ładuje pod język. Ciągnąć nie polecam, ponieważ to jest za mała dawka, więcej zostanie Ci między kozami tego niż otrze się o twoją śluzówkę.

Aha i psychozy o których tu tak się naczytałem mogą być spowodowane też bezsennością. Dlatego łykam zawsze 5 mg zolpidemu i za parę minut mnie nie ma.
  • 682 / 7 / 0
Mysle ze pojedyncze osoby mialy kontakt z Ritalinem (metylofenidat) lub Modafinilem aka Provigil (Modafinil) natomiast jesli idzie o Adderall (amfetamina + dextroamfetamina) to pewnie nikogo tu na forum nie ma kto by to smakowal. Wszystkie to pobudzacze, ktore uzalezniaja i na dluzsza mete pewnie w jakis tam sposob psuja zdrowko, ale i tak beda o niebo lepsze porownujac je do pobudzajaco-stymulujacych substancji ktore mozna kupic na ulicy czy w necie.

My w Polsce dostepny dla kazdego Kowalskiego mamy z mniej wiecej podobnych lekow tylko Wellbutrin aka Zyban (bupropion). Ale jednak czytajac rozne fora w tym hypka mozna dojsc do wniosku ze jest to lek dosc slaby, ktory nie tyle stymuluje co wprowadza niepokoj i stres...

Ja juz kilka dni czytuje sobie zagraniczne fora na temat wyzej wymienionych substancji, jestem bardzo ale to bardzo zainteresowany ich dzialaniem. Chcialbym abysmy rozpoczeli tu dyskusje na temat stymulantow aptecznych, moze sa jeszcze jakies ciekawe ktorych nie wyminilem?

Oczywiscie najbardziej ciekawia mnie opinie ludzi ktorzy ich uzywali, nie tylko tych majacych ADHD ale rowniez ludzi mniej wiecej zdrowych ktorzy zarzucali to "leczniczo-reakreacyjnie" :*)

Buziaki
  • 71 / 5 / 0
Dużo powiedzieć nie mogę, bo dopiero zaczynam z metylofenidatem. Nie, nie choruję na adhd. ;] Bardziej depresja... Wpadł mi ostatnio ten specyfik w łapy w postaci leku medikinet. Jestem zainteresowany tylko doraźnym jego stosowaniem.

Dzisiaj wziąłem go po raz 3 (jakieś 30 min temu). Dawka teoretycznie śmieszna - 2,5 mg (lecznicze to zwykle 10 mg ale pewnie inaczej działa to na "nieadhadowców"). Efekt-pobudzenie, chęć do działania, słowotok, wzrost nastroju, napędu etc. Po prostu czysty stymulant. Z sajdów - minimalne bóle w klatce podczas instalacji (wzrostu ciśnienia jednak nie odnotowałem).

Póki co jestem pod wrażeniem jego działania,wg mnie ta substancja nadaje się do pracy, szkoły, nauki, na randkę, do łóżka, kościoła etc. Kurwa wszędzie ;]
  • 286 / 5 / 0
ta stymulanty nadają sie na dyskoteke i do pracy i to raz na jakis czas
pier...nie o szopenie na randce albo w kościele gdzie potrzebne skupienie-Pete nie pisz bajek dla dzieci ;)
;)
  • 1743 / 26 / 0
Bierzta Piracetam i bońdźta ludźmi %-D
  • 200 / 3 / 0
Mnie najlepiej aktywizuje fluo i selegilina. Oczywiście nie łączyłem ich nigdy razem. Teraz jade na selegilinie i bardzo dobrze mnie aktywizuje i poprawia koncentracje. Być może mają w tym udział jej metabolity l-metaamfetamina i l-amfetamina.
  • 221 / 2 / 0
mnie aktywizuje 10 buchów z lufy
i postanowienie robienia czegos
byle czego
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 5 / 0
melon27 pisze:
ta stymulanty nadają sie na dyskoteke i do pracy i to raz na jakis czas
pier...nie o szopenie na randce albo w kościele gdzie potrzebne skupienie-Pete nie pisz bajek dla dzieci ;)
Mi chodzi o to, że ten lek bardzo przyzwoicie podnosi nastrój i chęć do działania. A dobre samopoczucie to chyba wszędzie się przydaje... Nie zrozumiałeś przenośni. ;-)
  • 25 / / 0
Przypisują tę legalną fetę na depresję, lęki czy fobie społeczną? Co powiedzieć psychiatrze żeby dał na to receptę?
Uwaga! Użytkownik vvv nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
w roli stymulanta doskonale sprawdzają się małe ilości buprenorfiny . ( plasterki 5x5mm a nawet mniejsze ). bupra w takiej ilości nie dość że podnosi nastrój to jeszcze ma się chęć do działania. Wprawdzie nie działa tak nachalnie jak feta czy inne typowe stymulanty za to praktycznie nie obciąża organizmu .polecam;]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.