Te substancje wydzielają się w przypadku kontaktu mefedronu z ogniem. M-B ma jeszcze nowszy dokument z mechanizmem działania mefu ;-)
Tutaj moje newsy z twittera dotyczące czystości i jakości mefedronu. M-B zastanawiało czemu puder na HPLC wychodził czystszy niż kryształ i o to wnioski:
hyperMurtiBing pisze: Murti-Binga zastanawia pewna rzecz. Dlaczego wszyscy mają obsesję na punkcie mef kryształ. Ze wszystkich sortów jakie miał M-B
najlepszy okazał się puder. Tylko musi być to puder własnej roboty lub od sprawdzonego dostawcy. M-B zastanawiał się dlaczego tak jest.
Przecież jak jest duża czystość mef to po krystalizacji powinny tworzyć się kryształki. Ale z kryształkami jest pewien problem.........
Do swojej struktury krystalicznej mogą włączyć inne substancje (zanieczyszczenia). Coś co ładnie wygląda, wcale nie musi być dużej czystości
Chemicy to zjawisko nazywają okluzją. Najczęstszym zanieczyszczeniem jest chlorowodorek metyloaminy. Żeby się go pozbyć mefedron należy
zmielić w drobny pył (puder) i ten że puder przemywać na sączku zimną wodą. Podniesie to czystość mefedronu o kilka procent, ale za to......
Uwaga!!! Za to zmaleje jego aktywność! Metyloamina działa tak, że przy snortingu poszerza naczynia krwionośne i poprawia włchłanianie mefu!!
Metyloamina też zwiększa jego właściwości toksyczne. To właśnie ona jest odpowiedzialna za zmiany skórne w okolicach łokci, kolan itp.
Niestety do pudru wciąż jest coś dosypywane i kupując puder ryzykuje się jeszcze bardziej niż kupując kryształ.
unrealism pisze: A powiedzcie mi coś innego. Zwykły użytkownik wyczuje różnicę w mefie o czystości 80% i tym 90% czy może bardziej chodzi o zwykłe wkręcania sobie? 10% to sporo w tym przypadku? Tak z chemicznego punktu widzenia nawet.
najpierw chcialam zaoszczedzic i zamowilam dwa razy u krolika i wszystko bylo super, bo nie znalam nic innego....ale jak zamowiłam z innego zródła to poczulam dużą roznice (nie jakas ogromną ale wystarczajacą, zeby nastepnym razem doplacic te 10zl)
a oczywistym jest, ze wolalabym sobie tanszego i wygodniejszego dostawce wkrecić ;)
Więc długo jeszcze będziemy oszukiwania przez sprzedawców co do prawdziwej czystości mefedronu. Niestety :-(
Mógłbyś się jeszcze ustosunkować do tego o co zapytałem wcześniej? Czy ta różnica 10% w przypadku czystości mefedronu (wiem, że ogólnie mało o nim wiadomo) z punktu widzenia chemicznego to spora (czyt.: odczuwalna) stara? Czy może to pytanie nie ma sensu?
Gdyby nie metyloamina to 5% spadek czystości z punktu widzenia działania jest nieodczuwalny. Różnica 10-15% jest już odczuwalna przez nasz organizm.
Skoro "Metyloamina działa tak, że przy snortingu poszerza naczynia krwionośne i poprawia włchłanianie"...
To czy można by było strzelić sobie inhalacje jakimś środkiem który mocno poszerza naczynia krwionośne (poppers to robi?) tuż przed sniffem mefa, ażeby lepiej się wchłonął i mniejszym nakładem materiału mocniej się zrobić? :)
I podejrzewam, że dlatego mnie tak mój pierwszy mef pozginał (prawie 6 stóp pod ziemią wylądowałem), bo nie dość że dużo, to jeszcze byłem totalnie pijany (a alkohol też poszerza naczynia krwionośne).
Powiem może co dostałem - puch, bielutki, formuje się w grudki które lekko się lepią, praktycznie bezwonny, chociaż wydaje mi się, że minimalnie czuć taką chemiczną woń. Jest go bardzo dużo objętościowo.
Pytam gdyż miał być to "pewniak", otrzymałem nawet kartę charakterystki, natomiast nie jestem przekonany co do jego czystości.
chyba chodzi o ten sam mefedron ?
[ external image ]
Mef 98-99% chromatogram
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.