Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2497 / 50 / 0
bedzie miala dzialanie psylocyny, bo sie do niej zamieni w watrobie, analogicznie, jak kodeina i.v.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Mi się tam zawsze wydawało, że jak coś w kabel idzie to od razu prosto w czerep. Na pewno dość spora część ominie wątrobę, no nie ma chuja żeby inaczej było - i to co omininie na pewno na swój tryptaminowy sposób puści wodze fantazji i zarży koń. Można zrobić test i zapodać se w szyję, tutaj raczej nic nie trafi do wątroby zanim nie przejdzie przez odprawę celna w mózgu. Receptory ładnie poproszą o paszporty :diabolic:
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Ładnie napisane pigułożerco ale trochę mało w tym prawdy.
Oida ouden eidos.
  • 2497 / 50 / 0
Kwestia tego, czy psylocybina przechodzi BBB, jak nie, to nic nie poradzisz, moglbys sobie nawet nalesniki w tetnice szyjna pakowac, a nie wejda do mozgu
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Nautic czemu? Ja sobie gdybam tylko, nie mówię stanowczo. Znaczy stanowczo sobie gdybam :)
Macko nie wiem, wydaje się mnie ino. Zakładam jednak, że psylocybina też ma właściwości psychoaktywizujące mózg do myślenia
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 273 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Gdybania ciąg dalszy...
Mnie to się wydaję, że wysławiana pod niebiosa psylocybina pełni rolę tylko/aż prekursora. I sama w sobie jako związek chemiczny grzybowych duchów nie połaskocze nas po neuronach.
I II III
psylocybina --> psylocyna --> %-D

Nie można przejść z I do III omijając II!
Oida ouden eidos.
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Wszystko, dokladnie wszystko co jest we krwi jest "przerabiane" przez watrobe. Czy sobie to wstrzykniesz, czy w dupola zapakujesz, etc. Psylocybina nie ma wlasciwosci psychoaktywnych, gdyz nie przekracza bariery krew-mozg.
Psylocyna, zwiazek prostszy natomiast przekracza ta bariere i dlatego zaliczana jest do srodkow psychoaktywnych. W badaniach klinicznych wstrzykiwano, podawano bezposrednio do mozgu psylocybine, ale najczesciej nastepowaly trwale uszkodzenia pnia mozgu po jej zapodaniu. Wniosek z tego ze psylocybina ma wlasciwosci neurotoksyczne. Niektorzy ewolucjonisci twierdza, ze progresja mozgu czlowieka nastapila po tym, jak zaczal on zrec grzyby halucynogenne, wlasnie pod wplywem psylocyny.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Skąd tak gigantyczne różnice w tripe łysiczkowym a cubensisowym. Mniej baeocystyny w cubensisach?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 835 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
na czym niby polegaja owe GIGANTYCZNE roznice?
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.