Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Jezus pisze:
U mnie w poprzednich latach wyglądało to tak, że za huja nigdy nie mogłem przytyć, zawsze jadłem góry jedzenia i waga bez zmian lub ze zmianami spadkowymi. Przybierać masę zacząłem dopiero przy sesjach gbl'owych
Możliwe że to tylko zbieg okoliczności, i tycie powoduje co innego, ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo. ;) Przydałoby się jeszcze kilka takich samych spostrzeżeń od innych osób, aby móc postawić tezę, że gbl powoduje przybieranie na masie. Tak czy inaczej warto monitorować tę kwestię.

Edit: teraz spojrzałem na nazwę tematu, i zastanowiłem się, czy zwiększenie ilości kilogramów jest na pewno całkowicie skutkiem ubocznym. :P Ja w sumie cieszyłbym się z paru kilo więcej, byle nie w oponę.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2009 przez nvm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 545 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: euzebiusz »
nvm pisze:
Możliwe że to tylko zbieg okoliczności, i tycie powoduje co innego, ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo. ;) Przydałoby się jeszcze kilka takich samych spostrzeżeń od innych osób, aby móc postawić tezę, że gbl powoduje przybieranie na masie. Tak czy inaczej warto monitorować tę kwestię.
Co prawda nie gibluję codziennie, ale przy tych 10-15 ml / tydzień, u mnie nie ma takiego efektu a mam skłonności do tycia. Kiedyś ważyłem 120 kg, potem przyszło zdrowe odżywianie i waga 75-78 kg, G od kilku miesięcy nic w tej kwestii nie zmienił. Natomiast na pewno pewnym skutkiem ubocznym jest nagły wzrost apetytu, szczególnie na cukier, w czasie fazy/tuż po - o czym było trochę w głównym wątku. Jak jestem nagiblowany na mieście to nie mogę oprzeć się jakiejś drożdżówce... na szczęście nie zdarza się często, ale jak ktoś ma słabą wolę to może po prostu obżera się na GBLu i tyje?
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
Pozytywne efekty, jeżeli są, też należą do skutków ubocznych.

Co do wagi. Według linkowanego tutaj artykułu szczury chudły po gbl. Panowie szczury chudli trochę mniej niż panie szczurzyce, ale również.

Jeszcze czyjaś wypowiedź z wątku ogólnego nt. skutków zwróciła moją uwagę, pozwolę sobie zacytować:
melon27 pisze:
alko+gblholik pisze:
niezła mieszanka, ale nie o tym nie wiem czy ktos na toz wrocił uwage ale po 2 miechach picia wygładziły mi sie zmarszczki a jestem po 40 zadne kremycud tego nie dokonały czyżby ibisz walił gibla?
może to od działania gbl na hormon wzrostu
hormon wzrostu ma takie działanie właśnie
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Czyli jak, skóra też się szybciej regeneruje ze względu na tuning hormonu wzrostu?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Bylem w ciagu gblowym, cpalem od 10-20ml dziennie, w ciagu 7 dni spalem moze max 24h, przez ostatnie 2 dni mialem hustawki nastrojow, od depresji nieraz nawet po ponownym zazyciu gbl, do super humorku (czasami zmienialo sie to w przeciagu 5-10min) zarnistosc obrazu w ciemnosci powiekszyla sie 3 razy, w ciemnosci obraz sie odksztalcal, mialem koszmary senne (budzac sie z nich przez dobre 15 min nadal odczuwalem strach) w ogole nie czulem sie trzezwy, nawet jesli juz nie pilem gbla od 4-5h. Wczoraj zapakowalem w kinola zolpidem 10mg, budzilem sie po 2,5-3h po czym zasypialem znowu, obudzilem sie o 7 i stwierdzam, ze trzezwosc jest zajebista. Nie ma to jak odrodzic sie na nowo :)

Wynika z tego, ze wyzej wymienione efekty sa spowodowane brakiem snu, takze nalezy sie wyspac po giebleniu. Zolpidem okazuje sie bardzo przydatny. Wiadomo, ze sen sam w sobie wplywa na nastroj, ale po gblu raczej jest to wielokrotnie wzmocnione. Oczywiscie nie zaluje :)
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2009 przez FreeOfMe, łącznie zmieniany 4 razy.
Feel free. Of me.
  • 113 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drzewko78 »
GBL się skończył, dość znienacka - miał wystarczyć do przyjścia nowej butli ale nie wystarczył. Przeżywałam katusze. Walnęłam głową w podłogę , straciłam przytomność i tak znaleźli mnie starzy. Trzeci szpital przyjął mnie na toksykologię. Miałam halucynacje i paranoję. Jak zamykałam oczy myślałam że jestem w domu jak otwierałam, widziałam rząd ludzi przede mną na łóżkach którym dziwni lekarze i pileęgniarki podawali podejrzane zastrzyki. Dwóch osobników zeszło po tych zastrzykach. Ja miałam być kolejna ale byłam przypięta do łóżka i nie mogłam się uwolnić. Ogólnie oprócz tego mam cztery dni amnezji, nic nie pamiętam co się działo. Nogi w gipsie. Od tygodnia śpię w domu całymi dniami, nie mogę spać w nocy. Oczy same mi się w dzień zamykają, nie jestem w stanie siedzieć. Gieblowałam dwa miechy 24/7. Na razie nikt nie chce mi powiedzxiećź co się dokładnie działo.
[url]http://Drzewko78.fotosik.pl/albumy/777237.html[/url]
  • 682 / 7 / 0
ej no wlasnie, skutek uboczny gieblowania - DUZA SZANSA ZE WYLADUJESZ W SZPITALU ;D ja zamowilem nowa butle wlasnie, niby jestem doswiadczony z GBLem a nadal boje sie go jak sam skurwesyn bo kolejna wizyta na toksykologii moglaby mnie pograzyc... :*)

a tak wogole to czytajac was widze na albo szukacie na sile skutkow ubocznych gieblowania - bo jest taki watek, albo macie wrazliwe organizmy... tak jak niektorzy sa wrazliwi na SSRI, niby kazdy ma inny organizm

i jeszcze jedno - ulubiona pora roku na gieblowanie?! ZIMA !! :heart:
Sun Was High (So Was I)
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
zanotowałem ostatnio jeszcze jedną rzecz.
Najpierw przetoczę pewną sytuację : godzina 3:30 w nocy, polewam sobie 2,5 ml gbl i idę spać, następnego dnia na 8 na uczelnię.
Po 5 rano przychodzi do mnie matka z zapytaniem na którą mam na uczelnię (przespałem zajęcia dzień wcześniej stąd jej przezorność) Zaznaczam, że nie pamiętam tej rozmowy.

M : Na którą masz zajęcia?
J : Lata osiemdziesiąte %-D
M : hej, na którą masz zajęcia pytam ?
J : Lata osiemdziesiąte.
M : weź lepiej usiądź (ja siadam na łóżku) i powiedz na którą masz zajęcia.
J : Na ósmą.
M : na którą ustawiłeś budzik ?
J : Na dziewiątą %-D
M : Na którą budzik ustawiłeś pytam ?
J : Lata osiemdziesiąte (kładę się z powrotem)

Matka myślała, że śpię i stąd brak przypału, ale sytuacja z nieogarem z rana powtarza sie kilka ostatnich dni. Matka potrzebuje paru chwil rozmowy, żeby mnie ogarnąć z łóżka, kiedy zazwyczaj na lajcie wstaję sam.
Mój wniosek - po gieblu mózg potrzebuje więcej czasu, żeby przejść ze stanu snu w stan "na chodzie".
Na podparcie tego wniosku zauważyłem jeszcze jedną rzecz : gdy budze się po standardowych 2,5-3h nie wyłapuje dokładnego momentu obudzenia - po prostu leżę, leżę i nagle spostrzeżenie "o, nie śpię". SiNy przyznał mi rację, ciekaw jestem czy Wy również to zauważyliście,
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 153 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MeneVes »
Stosowany w ciągach (kilka dni, 4-7+) nasila objawy HPPD, zapewne głównie przez zaburzenia snu, chociaż tu należy dodać, że moja małpka bardzo szybko nauczyła się zasypiać normalnie (nie sztucznie przez kolejne podanie GBL).
  • 682 / 7 / 0
ale gieblus nie jest przyjemny w ciagach, 10ml na dzien, max 3 razy w tygodniu to wedlug mnie taki optimum, po co robic ciagi, ciagy w przypadku kazdej uzywki koncza sie dolami i problemami... pozatym przy tzw ciagach GBL sie znudzi, szanujmy to uzywke bo mnie osobiscie wprowadza w inny magiczny swiat... :heart:
Sun Was High (So Was I)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.