Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
A ja tak z drugiej strony, zdaje się, że nigdzie o tym nie było. Dobrze myślę, że do obliczenia ilości strat ekstrakcyjnych wystarczy nam ilość wody użytej przed ekstrakcją i ilość otrzymanego roztworu? Przykładowo mam paczkę brytyjskiej kody (16g parasyfu + 256mg fosforanu kodeiny), rozpuszczam w 100ml wody, a po ekstrakcji zostaje 80ml, więc straty (zakładając, że cała kodeina się rozpuściła) wynoszą ok. 20%, tj. 51,2mg kody, zgadza się?
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
A wziąłeś pod uwagę wypełniacze, paracetamol etc? Poza tym woda wsiąka w papkę i nigdy nie wyciśniesz do sucha, chociaż u mnie bywała czasami prawie sucha.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
Ester pisze:
A ja tak z drugiej strony, zdaje się, że nigdzie o tym nie było. Dobrze myślę, że do obliczenia ilości strat ekstrakcyjnych wystarczy nam ilość wody użytej przed ekstrakcją i ilość otrzymanego roztworu? Przykładowo mam paczkę brytyjskiej kody (16g parasyfu + 256mg fosforanu kodeiny), rozpuszczam w 100ml wody, a po ekstrakcji zostaje 80ml, więc straty (zakładając, że cała kodeina się rozpuściła) wynoszą ok. 20%, tj. 51,2mg kody, zgadza się?
Kiedyś zapytałem czy po ekstrakcji powinno być tyle samo płynu co przed, ale nie dostałem poważnej odpowiedzi.
  • 1978 / 226 / 0
Ester pisze:
Nie popełnisz dużego błędu obliczając wydajnosć ta metodą. Róznice między wydajnościa praktyczna i teoretyczna w tym przypadku wynikają z objetosci substancji rozpuszczonych i z tego, ze część kody zostaje na ściankach naczynia (chyba, ze je przepłuczesz), częśc na kartce itd.
teleportuję sie w głąb siebie czy do intergalaktycznego obrębu... nie ma ludzi, nie ma trendów... telefonów, sukcesów ani błędów... spraw nie ma, więc nie ma pędu...
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
kodziarz pisze:
A wziąłeś pod uwagę wypełniacze, paracetamol etc? Poza tym woda wsiąka w papkę i nigdy nie wyciśniesz do sucha, chociaż u mnie bywała czasami prawie sucha.
To nie ma nic do rzeczy. Zakładając, że rozpuściło się 100% kody, wiedząc, że w filtracji straciłem 20% roztworu, wiem też, że straciłem 20% kody.

@qqq111
Po idealnej ekstracji powinno zostać tyle samo cieczy, ale w domowych warunkach to nierealne. Z Antidolu myślę, że powinno zostać 90-95% roztworu.

@gazyfikacja plazmy
Dzięki na info ;)
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Ester pisze:
@qqq111
Po idealnej ekstracji powinno zostać tyle samo cieczy
No nie bardzo. Jeśli w 50 ml wody rozpuścisz dajmy na to 3g cukru to wtedy roztworu będzie więcej o 3g rozpuszczonego cukru. Analogicznie jest ze wszystkim co rozpuszczamy w wodzie w tym koda + parasyf.
Rozpuszczając w 50 ml 2 opakowania Antidolu w koncowym produkcie po filtracji (jeśli koda cała się rozpuściła) powinieneś dostać wodę + 300 mg kody i rozpuszczony parasyf. Wiadomo, że gołym okiem nie widac za bardzo różnicy w objętości ale jednak roztworu powinno być więcej.

Np. Robiąc metkata z ilości 10 ml wody w koncowym produkcie mam zazwyczaj 2 ml więcej
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Talvo »
Ester pisze:
zgadza się, a to ze w roztworze rozpuści się kodeina i trochę paracetamolu może zwiększyć objętość roztworu o 2-3ml czyli jest to tak marginalna ilość ze można to pominąć.
Uwaga! Użytkownik Talvo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Wiecie po czym poznać tru ćpuna kodziarza?

[ external image ]

po praktykowaniu w ekstrakcji kody z antoniego i tym, że jest ona idealna %-D

mmm 300 zajebistych miligramów właśnie leje się do żołądka
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 981 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
widziałem czyściejsze :-)
  • 51 / 1 / 0
Piękne :blush: aż poczułem w ustach ten lekko gorzkawy smak ;-)

W poniedziałek wypróbuje metodę podobną do filtracji metka czyli przez strzykawkę tylko zamiast 20ml mam 100ml bo mam już dość szmatek, chusteczek i strat w kodzie.Wydaje mi się że już słyszałem o tej metodzie na forum, robił ktoś tak?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.