Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Kazik pisze:
sliń blanta na bieżąco po bokach, jeśli pali się nierówno.
też tak kiedyś robiłem ,ale jest to trochę obrzydliwe. Następnym razem spróbuj tak. Strona która spala się czybciej powinna być na dole a ta zapuszczona u góry. 2 do 3 buchów i się wyrównuje, należy wtedy ciągnąć w miarę powoli i długo. Dobrze skręcony bat pali się bdb
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 4024 / 372 / 951
Będąc zjaranym i pomagając wspólpalaczowi skonstruować kolejnego blanta w warunkach polowych, powstrzymaj się od przysługi zabicia na skupionym koledze komara ręką, na której masz (miałeś...) wysypany materiał. Moment gdy oczy Twoje i kolegi spotykają się 0,3 sekundy po tym zdarzeniu - bezcenny...
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 522 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: PrezesSkt »
Demoon pisze:
Nie bądź zbyt pazerny. Za dużo dymu, a za mało powietrza spowoduje wykaszl, a to wiąże się ze stratą dymu.
panie niedouczony, ludzka logika a narkotyki to dwie oddzielne sprawy. kaszlnięcie podczas trzymania bucha powoduje uaktywnienie znacznie większej części receptorów, przez co i szybciej wejdzie i szybciej kopnie. minus - ściągnij kolejnego bucha, kozaku.
Ciekawe czy to prawda, możesz podać źródło?
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Demoon pisze:
Nie bądź zbyt pazerny. Za dużo dymu, a za mało powietrza spowoduje wykaszl, a to wiąże się ze stratą dymu.
panie niedouczony, ludzka logika a narkotyki to dwie oddzielne sprawy.
Jaka logika?
Demoon pisze:
kaszlnięcie podczas trzymania bucha powoduje uaktywnienie znacznie większej części receptorów
Co?
Demoon pisze:
przez co i szybciej wejdzie i szybciej kopnie.
Po prostu krew napływa do głowy jak kaszlesz. Czerwone policzki i napływ thc do tkanki mózgowej. Jakie uaktywnienie receptorów?
Demoon pisze:
minus - ściągnij kolejnego bucha, kozaku.
Ja jednak pozostanę przy swojej strategii "zaciągać akurat tyle dymu, żeby nie kaszleć" niż przy rekomendowanym przez ciebie "zaciągaj tyle, żeby właśnie kaszleć".

Ciekawe też, która z nich bardziej katuje płuca...
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 222 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_obscene »
trzymanie na maxa dymu w płucach bądź ściąganie takich chmur aby kaszleć to oznaka gówniarstwa

trzymanie dymu dłużej niż 2-3 sekundy nic nie daje, z wyjątkiem niszczenia płuc
stwierdzenie - kaszlanie= większa faza zawsze wydawało mi się śmieszne. kiedyś w jakimś filmie tarantino była do tego podbitka (jackie brown?) że niby się naczynia krwionośne powiększają od kaszlu

Jednak kaszel jest oznaką że coś jest nie tak z organizmem, w tym przypadku reakcja obronna przed trującym dymem..
zresztą kaszel to nic przyjemnego więc po chuj ściągać buchy ponad swoje siły?
najlepiej znaleźć swoją granice kaszlu i jej nie przekraczać, z zielonym doświadczeniem i tak będzie się robić coraz większa;)
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
Nieprawda. Kaszel jest bardzo zdrowy, ponieważ dzięki niemu wymienia się powietrze zalegające w płucach. Oprócz tego zwiększa się ukrwienie oraz stymulacja naczyń krwionośnych.

Dlatego uważam, że nie ma nic zdrowszego, od porządnego wiadra.

A i bardzo brzydko jest określać chmurki tehacowe "trującym dymem". No nieładnie napisałeś, Bozia Cię ukaże. Naprawdę nieładnie...
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
mr_obscene pisze:
trzymanie na maxa dymu w płucach bądź ściąganie takich chmur aby kaszleć to oznaka gówniarstwa
Zgadzam się.
mr_obscene pisze:
Eeee, źródło? Czy to tylko twoja opinia? Szałwiowy dym trzeba trzymać wiele sekund, może i konopny im dłużej tym lepiej?
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Kazik pisze:
mr_obscene pisze:
Eeee, źródło? Czy to tylko twoja opinia? Szałwiowy dym trzeba trzymać wiele sekund, może i konopny im dłużej tym lepiej?
Ano właśnie, ja też słyszałem taką wersję. Ale może to kolejna plotka na temat. Dziwne, że przy ogromnej popularności marihuany nawet na hyperrealu takie podstawowe rzeczy nie są oczywiste.

Z autoobserwacji przetrzymywanie dymu tylko nieprzyjemnie odtlenia i zapieprza płuca syfem, który z dymu na nich osiada. Natomiast efektywne jest po prostu głębokie zaciąganie: od szczytów płuc, wypełniamy środek i na koniec podstawę. W tej kolejności - tak jak w ćwiczeniach oddechowych. Można i należy ściągać wielkie ogromne chmury.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 32 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
źródła niestety nie podam, wiem jedynie że wyczytałem to kiedyś na tym forum i było potwierdzone.

nie 'rekomenduję' palenia tak by kaszleć, bo - tak jak napisałem - palenie później jest bardzo nieprzyjemne. po prostu stwierdziłem fakt, że zajebiesz się mocniej i szybciej.
co do tego mojego uaktywnienia receptorów - tak słyszałem, niezaprzeczalnie jednak też jest to sprawa ukrwienia.

ogólnie rzecz biorąc, to co napisałem jest znalezieniem pozytywnej strony dla człowieka, który się właśnie pokaszlał. więcej dystansu :)
może i daje, ale bardzo niewiele, wchłanianie konkretnej substancji zachodzi właśnie w te pierwsze sekundy, potem ilość przyjętej z dymu substancji rośnie bardzo niewiele, albo prawie w ogóle.
a moja teoria na temat trzymania dymu jest taka, że jak temat dobry to człowiek jak nie przytrzyma to też się zajebie. a im dłużej się czeka z wypuszczeniem dymu, tym mniejsza chmurka powstaje :]

ps: kazik -> 'jaka logika?' ano wykaszlenie dymu jako strata dymu, to chyba myślenie logiczne, obrazowe, chyba że dochodziłeś do tej konkluzji specjalnymi technikami, no ja nie wiem...
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
koala pisze:
Dziwne, że przy ogromnej popularności marihuany nawet na hyperrealu takie podstawowe rzeczy nie są oczywiste.
bo nieobraź sie tutaj mało ludzi siedzi, palaczy jest w polsce 2 miliny ponad, a tutaj ludzi ponad 14 tysięcy zarejestrowanych, z czego pewnie tylko z 5 tysiaków normalnie sobie tutaj pisze, z czego może z 1000 sie na tym lepiej znają ale pewnie mają leprze żeczy dorobienia niż ospisywanie podctaw.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.