Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
kiedys dawali za cpanie
za depresje i had ciezko ale sie da
zalezy kiedy sie to bdezie rozkminiac
najlepiej jesli na liscie naszch spraw pojawi sie parokrotnie szpital psychiatrczny
ozeczenie o niezdolnosci do samoegzystencji
no injalepiej miec 1 grupe inwalidzka da sie ja wychaczc za cpanie ale tylko z dlugim stazem i mocnym wyniszczeniem organizmu
stmulujcie schizofrenie paranoidalna praktcznie nie do wykrycia
marita.2 pisze: Ostatnio ZUS bardzo ukrócił wydawanie renty ćpunom. Jakiś czas temu nie było z tym problemu, dawali na parę latek. Teraz kasę dają jedynie na całkowitą niezdolność do pracy, a sama narkomania przecież Cie nie dyskwalifikuje, hehe.Konieczne jest mieć udokumentowane ćpanie przed ukończeniem szkoły, ale do 21 roku życia(tzw.choroba od dzieciństwa), historię choroby, no i choroby współistniejące, np. hiv, bo sam hcv to już dla ZUSu nie argument. No chyba, że już masz marskość wątroby lub poddajesz się kuracji interferonem - na interferonie raczej nie popracujesz, to cholerstwo strasznie wpływa na ogólny stan zdrowia. Na depresję dają rentę, ale tylko kliniczną, ja bym nie dała rady tak symulować. A w ogóle i ostatecznie wszystko zależy od lekarza orzecznika - jak jest w porzo, to przyzna choć na rok, a skurw...ela i ignoranta, co to jeszcze nie wie, że narkomania chorobą jest nic nie przekona. Acha, taka renta (gdy nie masz lat pracy) nazywa się socjalna i w wys. 450zł., można dostac dodatek tzw.pielęgnacyjny 150zł. jeśli klient wymaga np.stałych opatrunków, leków, zakupu laski czy kul.
pzdr oxan
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Ale jak masz coś rozjebane konkretnie, to możesz sobie "załatwić" zwykłą rentę na stopień niepełnosprawności.
Tylko po co? Póki można lepiej jest pracować.
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze: Tylko po co? Póki można lepiej jest pracować.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
marita.2 pisze: Oxan, nie świruj, nic przyjemnego żyć z etykietką "niepełnosprawny", i to na dodatek umysłowo, bo renty dla ćpunów orzeka psychiatra. Ja osobiście wolałabym nigdy nie być uzależniona i pracować, niż wegetować za 400zł. z łaski państwa. Renty są dla CHORYCH, KTÓRZY NIE MOGĄ PRACOWAĆ. Najczęściej przyznawane na rok czy dwa, i prawie zawsze (przynajmniej wśród tych, których znam) w momencie, gdy podejmą leczenie, nie gdy są w ciągu. Konieczna masa papierów potwierdzających chorobę - detoxy, ośrodki, przedawkowania, od kiedy uzależniony, testy psychologiczne itd, itp. Po czasie, na jaki została renta przyznana - znów komisja i badania, które mają stwierdzić, czy może już na tyle stan zdrowia klienta się poprawił, że może pracować. I dobrze. Natomiast dożywotnio rentę dostają zakażeni hiv - ja pier...lę taki interes...A Ty, byku, skoro możesz pracować, to ciesz się, że Cię nie pokręciło od dragów nieodwracalnie, nie straciłeś np. nogi, nie ześwirowałeś. I nie kombinuj, bo jeszcze jakiś bożek Cię ukarze niemocą ;-)
mój post to kpina przez duże K, jak mozna dawać rente za ćpanie, jak, pytam?finansować czyjąś głupotę z publicznych pieniedzy-to samo sądze o programach substytucyjnych(tych darmowych oczywiście) to okradanie podatników i specjalnie użyłem tu takiego słowa.poczytaj sobie posty ludzi na programach, jak przy każdej nadarzającej sie okazji grzeją ile wlezie. toż to kpina z całej ideii i kradzież państwowych pieniedzy!!!!
co innego jakby płacili tak jak w usa, wtedy ćpaj ile wlezie płacisz- masz, może ruszysz łbem, i sie nie naćpasz, bo przemyślisz wydatki i zrobisz se kalkulacje kosztów
ja zarabiam na swoje upodobania, nigdy nie pójde sie leczyć, narkomania jest nieuleczalna, dopóki funkcjonuje w społeczeństwie, daje sobie rade,jestem wypłacalny i nikt nie musi na mnie łożyć to jest ok, jak przyjdzie moment, że zobacze że sobie nie radze i przestaje funkcjonować poprawnie to naprawde nie zamierzam nikogo obciązać "opieką" nad kimś takim jak ja.załatwie spawe szybko, skutecznie i bezboleśnie, bez zadnych skutków ubocznych, nikt nie bedzie za mnie płacił i za moją głupote. to byłoby żałosne
żyć krótko, umrzec młodo i ładnie w trumnie wyglądać, a pogrzeb bynajmniej nie bedzie na koszt państwa
a we łbie mam poryte nieodwracalnie ale to nie od dragów, taki sie urodziłem, dragi mi nawet pomagają to porycie leczyć ;-)
pozdro oxan
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Marita.2, wyslalem Ci maila. Jesli nie doszedl napisz mi swoj adres e-mail na: gargus1125@wp.pl . Dzieki z gory. Sorry za off-topic.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.