Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
przy bardzo głębokiej depresji chyba można dostać rentę ponieważ chorzy nieraz nie potrafią wstać z łóżka. Są socjalnymi kalekami niezdolnymi do pracy ani współżycia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
mozna dostac rente
kiedys dawali za cpanie
za depresje i had ciezko ale sie da
zalezy kiedy sie to bdezie rozkminiac
najlepiej jesli na liscie naszch spraw pojawi sie parokrotnie szpital psychiatrczny
ozeczenie o niezdolnosci do samoegzystencji
no injalepiej miec 1 grupe inwalidzka da sie ja wychaczc za cpanie ale tylko z dlugim stazem i mocnym wyniszczeniem organizmu
stmulujcie schizofrenie paranoidalna praktcznie nie do wykrycia
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: marita.2 »
Ostatnio ZUS bardzo ukrócił wydawanie renty ćpunom. Jakiś czas temu nie było z tym problemu, dawali na parę latek. Teraz kasę dają jedynie na całkowitą niezdolność do pracy, a sama narkomania przecież Cie nie dyskwalifikuje, hehe.Konieczne jest mieć udokumentowane ćpanie przed ukończeniem szkoły, ale do 21 roku życia(tzw.choroba od dzieciństwa), historię choroby, no i choroby współistniejące, np. hiv, bo sam hcv to już dla ZUSu nie argument. No chyba, że już masz marskość wątroby lub poddajesz się kuracji interferonem - na interferonie raczej nie popracujesz, to cholerstwo strasznie wpływa na ogólny stan zdrowia. Na depresję dają rentę, ale tylko kliniczną, ja bym nie dała rady tak symulować. A w ogóle i ostatecznie wszystko zależy od lekarza orzecznika - jak jest w porzo, to przyzna choć na rok, a skurw...ela i ignoranta, co to jeszcze nie wie, że narkomania chorobą jest nic nie przekona. Acha, taka renta (gdy nie masz lat pracy) nazywa się socjalna i w wys. 450zł., można dostac dodatek tzw.pielęgnacyjny 150zł. jeśli klient wymaga np.stałych opatrunków, leków, zakupu laski czy kul.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
marita.2 pisze:
Ostatnio ZUS bardzo ukrócił wydawanie renty ćpunom. Jakiś czas temu nie było z tym problemu, dawali na parę latek. Teraz kasę dają jedynie na całkowitą niezdolność do pracy, a sama narkomania przecież Cie nie dyskwalifikuje, hehe.Konieczne jest mieć udokumentowane ćpanie przed ukończeniem szkoły, ale do 21 roku życia(tzw.choroba od dzieciństwa), historię choroby, no i choroby współistniejące, np. hiv, bo sam hcv to już dla ZUSu nie argument. No chyba, że już masz marskość wątroby lub poddajesz się kuracji interferonem - na interferonie raczej nie popracujesz, to cholerstwo strasznie wpływa na ogólny stan zdrowia. Na depresję dają rentę, ale tylko kliniczną, ja bym nie dała rady tak symulować. A w ogóle i ostatecznie wszystko zależy od lekarza orzecznika - jak jest w porzo, to przyzna choć na rok, a skurw...ela i ignoranta, co to jeszcze nie wie, że narkomania chorobą jest nic nie przekona. Acha, taka renta (gdy nie masz lat pracy) nazywa się socjalna i w wys. 450zł., można dostac dodatek tzw.pielęgnacyjny 150zł. jeśli klient wymaga np.stałych opatrunków, leków, zakupu laski czy kul.
jedno mi sie tu tylko słowo kojarzy- ja pierdole, ja pierdole, że ja tu wcześniej nie zajrzałem, renta za ćpanie no nie , mnie jest trudno zadziwić, ale to, serio, zatkało mnie tak, że sie z pare dobrych min.w ekran gapiłem, e marita przybliż temat, bo mi by akurat ta kwota na jakiś miesiąc na paliwo starczyła, a staż pracy mam długi. no to chyba więcej dostanę, a na czarno dorobię, popyt w moim zawodzie przerasta podaż, mi płacą całkiem ładną stawkę za godz.nawet całkiem legalnie, a bez podatku, ZUS-u i innych pierdoł, ooooo, będzie z 1,5 razy tyle.
pzdr oxan
Ostatnio zmieniony 21 września 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 494 / 27 / 0
Wysokość renty socjalnej nie zależy od wysokości składek.
Ale jak masz coś rozjebane konkretnie, to możesz sobie "załatwić" zwykłą rentę na stopień niepełnosprawności.
Tylko po co? Póki można lepiej jest pracować.
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Tylko po co? Póki można lepiej jest pracować.
Wiesz niektórzy po porstu lubią tracić czas w domu na ćpaniu, graniu i spacerach po lasach w czasie gdy inni pracownicy uwijają się z robotą. To takie antyspołeczne i pasożytnicze rozumowanie, ale za to wygodne. Jednak dłuższa abstynencja pracownicza doprowadza do depresji. Człowiek traci sens życia
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 81 / 4 / 0
gdybym miał wystarczającą ilość pieniędzy na zajebiscie godne życie (czyli jakieś 10 mln złotych) za chuja bym nie pracował.
Uwaga! Użytkownik nienienormalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: marita.2 »
Oxan, nie świruj, nic przyjemnego żyć z etykietką "niepełnosprawny", i to na dodatek umysłowo, bo renty dla ćpunów orzeka psychiatra. Ja osobiście wolałabym nigdy nie być uzależniona i pracować, niż wegetować za 400zł. z łaski państwa. Renty są dla CHORYCH, KTÓRZY NIE MOGĄ PRACOWAĆ. Najczęściej przyznawane na rok czy dwa, i prawie zawsze (przynajmniej wśród tych, których znam) w momencie, gdy podejmą leczenie, nie gdy są w ciągu. Konieczna masa papierów potwierdzających chorobę - detoxy, ośrodki, przedawkowania, od kiedy uzależniony, testy psychologiczne itd, itp. Po czasie, na jaki została renta przyznana - znów komisja i badania, które mają stwierdzić, czy może już na tyle stan zdrowia klienta się poprawił, że może pracować. I dobrze. Natomiast dożywotnio rentę dostają zakażeni hiv - ja pier...lę taki interes...A Ty, byku, skoro możesz pracować, to ciesz się, że Cię nie pokręciło od dragów nieodwracalnie, nie straciłeś np. nogi, nie ześwirowałeś. I nie kombinuj, bo jeszcze jakiś bożek Cię ukarze niemocą ;-)
  • 1406 / 142 / 0
re marita.2
Nieprzeczytany post autor: oxan »
marita.2 pisze:
Oxan, nie świruj, nic przyjemnego żyć z etykietką "niepełnosprawny", i to na dodatek umysłowo, bo renty dla ćpunów orzeka psychiatra. Ja osobiście wolałabym nigdy nie być uzależniona i pracować, niż wegetować za 400zł. z łaski państwa. Renty są dla CHORYCH, KTÓRZY NIE MOGĄ PRACOWAĆ. Najczęściej przyznawane na rok czy dwa, i prawie zawsze (przynajmniej wśród tych, których znam) w momencie, gdy podejmą leczenie, nie gdy są w ciągu. Konieczna masa papierów potwierdzających chorobę - detoxy, ośrodki, przedawkowania, od kiedy uzależniony, testy psychologiczne itd, itp. Po czasie, na jaki została renta przyznana - znów komisja i badania, które mają stwierdzić, czy może już na tyle stan zdrowia klienta się poprawił, że może pracować. I dobrze. Natomiast dożywotnio rentę dostają zakażeni hiv - ja pier...lę taki interes...A Ty, byku, skoro możesz pracować, to ciesz się, że Cię nie pokręciło od dragów nieodwracalnie, nie straciłeś np. nogi, nie ześwirowałeś. I nie kombinuj, bo jeszcze jakiś bożek Cię ukarze niemocą ;-)
hehe dobre, dobre w bożki nie wierze ja w NIC nie wierze, jest tu i teraz, i nic poza tym, ale jak widzę nikt nie odczytał prawidłowo aluzji zaw.w mojej wypowiedzi, tak więc wyjaśniam pośpiesznie:
mój post to kpina przez duże K, jak mozna dawać rente za ćpanie, jak, pytam?finansować czyjąś głupotę z publicznych pieniedzy-to samo sądze o programach substytucyjnych(tych darmowych oczywiście) to okradanie podatników i specjalnie użyłem tu takiego słowa.poczytaj sobie posty ludzi na programach, jak przy każdej nadarzającej sie okazji grzeją ile wlezie. toż to kpina z całej ideii i kradzież państwowych pieniedzy!!!!
co innego jakby płacili tak jak w usa, wtedy ćpaj ile wlezie płacisz- masz, może ruszysz łbem, i sie nie naćpasz, bo przemyślisz wydatki i zrobisz se kalkulacje kosztów
ja zarabiam na swoje upodobania, nigdy nie pójde sie leczyć, narkomania jest nieuleczalna, dopóki funkcjonuje w społeczeństwie, daje sobie rade,jestem wypłacalny i nikt nie musi na mnie łożyć to jest ok, jak przyjdzie moment, że zobacze że sobie nie radze i przestaje funkcjonować poprawnie to naprawde nie zamierzam nikogo obciązać "opieką" nad kimś takim jak ja.załatwie spawe szybko, skutecznie i bezboleśnie, bez zadnych skutków ubocznych, nikt nie bedzie za mnie płacił i za moją głupote. to byłoby żałosne
żyć krótko, umrzec młodo i ładnie w trumnie wyglądać, a pogrzeb bynajmniej nie bedzie na koszt państwa
a we łbie mam poryte nieodwracalnie ale to nie od dragów, taki sie urodziłem, dragi mi nawet pomagają to porycie leczyć ;-)
pozdro oxan
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Co do rent dla narkomanow to zalezy jakich narkomanow. Dla uposledzonych, niepelnosprawnych, z HIV/AIDS to raczej tak, ale dla kazdego kto jest narkomanen stanowczo nie.

Marita.2, wyslalem Ci maila. Jesli nie doszedl napisz mi swoj adres e-mail na: gargus1125@wp.pl . Dzieki z gory. Sorry za off-topic.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.