Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1997 / 120 / 0
sa to nasiona maku lekarskiego, więc jeżeli chcesz, żeby taki Ci wyrósł to tak. Z sianiem tego szału nie ma.

A co do rzeczonego 1m2, to dotyczy to tylko maku niskomorfinowego z tego co słyszałem. Więc nawet jednego metra nie możesz mieć obsianego normalnym, np takim ja na linku wyżej.
  • 1033 / 7 / 0
Podobno nawet niskomorfinowca nie można mieć bez zezwolenia. Co pan zrobisz, nic pan nie zrobisz.
Jak z efektami siania tych gygantuf? ile z takiej jednej paczuszki można wyciągnąć makówek? (zakładam, że warunki dobre, etc. ) Jak z zawartością morfiny? taka sama jak w np. Modym KM?
  • 48 / / 0
panowie, co sądzicie o tych dwóch ofertach kolekcjonerskich?
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... =1532&sg=0
jest sens? czy gdzieś na sieci jest pewniej, więcej, mocniej i taniej?
  • 1033 / 7 / 0
Kurwa, o ile nie zależy Ci na innych niż u zwykłego modrego kwiatach, to nie wiem, na chuj szukasz na allegro.
No, chyba że giganty chcesz wypróbować.
Idź po prostu do sklepu (np. biedronka), kup tamten mak i go rozsiej. Jest dobry, mocny i wołgle. Normalny mak niebieski (jadalny). Zakładam, że jesteś kretynem, więc powiem Ci jeszcze, że mielony, ani masa makowa się nie nadają.
Ja wypróbowałem 2 marki (bakallino biedronkowe i mak firmy makar) obie dały mi mocne maki o dużych główkach. Kiełkowały dobrze.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.