Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BlessJah »
Skończyłem ''Bożą Inwazję'' wczoraj w nocy.
Moim zdaniem przesłanie książki jest dość bezpośrednio wyłożone na ostatnich stronach: bitwa toczy się o każdą duszę z osobna, nie ma czegoś takiego, jak upadek ludzkości, jest tylko upadek - albo wzlot - człowieka.
Uwaga! Użytkownik BlessJah nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 183 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: h3452435 »
BlessJah pisze:
Skończyłem ''Bożą Inwazję'' wczoraj w nocy.
Moim zdaniem przesłanie książki jest dość bezpośrednio wyłożone na ostatnich stronach: bitwa toczy się o każdą duszę z osobna, nie ma czegoś takiego, jak upadek ludzkości, jest tylko upadek - albo wzlot - człowieka.
ohhhh czesiu to konca swiata nie bedzie ?
Uwaga! Użytkownik h3452435 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 295 / 3 / 0
Polecam Stanislava Grofa "Obszary Nieświadomości. Raport z badań LSD". Świetna książka, biały kruk. Pamiętam jak kupowałem zaraz jak wyszła(40zł chyba). Nakład się wyczerpał i ceny - jeśli się pojawi - dochodzą do 200zł.
Świetne studium na podstawie 5000 sesji z LSD prowadzonymi przez 17lat.
Bardzo ciekawa koncepcja matryc okołoporodowych, ciekawa klasyfikacja doznać po LSD, ciekawe pomysły. Nie do końca się z nimi zgadzam, ale psychologia transpersonalna a LSD to bardzo ciekawy temat. Chyba jedyna gąłąź psychologii która doceniła bardzo dobre działanie LSD na człowieka.
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
"Najdalsza Podróz" S. Grofa też bardzo zacna, kupować kupować, bo nakład tylko 1000 egzemplarzy.
High, how are you?
  • 104 / 2 / 0
"Oczyścić drzwi percepcji" Huston Smith - o psychodelikach ogólnie - o kwachach też
  • 295 / 3 / 0
Uwaga! Użytkownik Nanachivos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
Ja jestem tak w 1/4, bo nie mam teraz czasu, ale póki co bardzo przyjemnie się czyta.
High, how are you?
  • 303 / 4 / 0
Ale potem przynudzona jak dla mnie. Nic odkrywczego w niej nie znalazłem, ale jak wiadomo, ze względu na temat, warto przeczytać. (i metody Hofmanna na długowieczność: żarcie miodu i stawanie codziennie z żoną głową do dołu na parę minut w celu lepszego ukrwienia mózgu - stawajcie a będziecie żyli sto lat :-) )
  • 1519 / 20 / 0
Timothy Leary - Polityka ekstazy

rzekłem.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 63 / 1 / 0
jak leary to też psychedelic prayers, chociaż można to odnieść do ogółu psychedelików a nie LSD specifically.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.