Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 198 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: czeslaw187 »
A nie daloby sie po prostu halogenowac amfy i wyizolowac izomer ?
Uwaga! Użytkownik czeslaw187 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chemman »
Robi się to przez kondensację 4-fluorobenzaldehydu z nitroetanem i redukcję powstałego związku.
Uwaga! Użytkownik Chemman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 6 / 0
No dobra juz to pisales ale jak mozna fluorowac benzaldechyd to nie mozna amfy ? Przecierz np 2C-B powstaje przez halogenowanie odpowiedniej amfetaminy. Ta sama sytucja.
Uwaga! Użytkownik czeslaw187 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 2 / 0
Można tak zrobić jak piszesz. Ale jest tu wiecej problemów niż wychodząc z 4-fluorobenzaldehydu.
Uwaga! Użytkownik Chemman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 6 / 0
No a moglbys mnie naprowadzic ? Tylko od razu ci mowie nie patrz na syntezy shulgina.
  • 211 / 2 / 0
Dziadzio Shulgin nie zajmował się syntezą 4-FA.
4-fluorobenzaldehyd jest odczynnikiem dostępnym w handlu. Służy do produkcji lekarstw i pestycydów.
Nitroetan też jest dostępny w handlu. W przemyśle służy głównie jako rozpuszczalnik polimerów, czasem używany w modelarstwie jako paliwo do modeli.

4-fluorobenzaldehyd w reakcji kondensacji z nitroetanem daje odpowiedni związek nitrowy, który się redukuje otrzymując 4-FA. Dwie proste reakcje, legalne substraty, legalny produkt. A wszystko to wyłącznie do badań naukowych.

Gdybyś chciał to robić z pani A, to musiałbyś najpierw ją otrzymać za co grozi ładnych parę latek, następnie musiałbyć acylować grupę aminową, następnie co jest zajebiście dużym wyczynem musiałbyś regioselektywnie wprowadzić atom fluoru w pozycję para w pierścieniu aromatycznym, rozdzielić mieszaninę izomerów, odblokować grupę aminową.
Jak myślisz, która metoda jest bardziej atrakcyjna?
  • 198 / 6 / 0
Niby masz racje ale dla dimetoksy-A to dziala tylko nie tak selektywnie oczywiscie. I nie mowie ze jest bardziej atrakcyjna tylko jest rowniez opcja chociarz nie wiesz jakie izomery w jakich ilosciach powstaja ? I nie wiem jeszcze skad moglbym wogole wziasc 4-fluorobenzaldehyd.
  • 211 / 2 / 0
Akurat dla dimetoksy podtsawia się w tej dobrej pozycji, dla A nie. I raczej bezpośrednio się nie fluoruje, najpierw chloruje się, a potem atom chloru podstawia fluorem.

Niestety realia z kupnem odczynników wygladają tak, że musisz brać na własną firmę od takich gigantów jak Aldrich, Merck, Acros Organic i innych. Szukanie tego w innych miejscach mija się z celem.
  • 849 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Miałem 2 doświadczenia z tą substancją. Za pierwszym razem (ok 150mg w sumie) było bardzo miło. Amfetaminowa stymulacja z lekką empatogenną nutką. Za drugim (w sumie jakieś 250mg) efekt "flu pill" - silny ból głowy i pleców, woda cieknąca z nosa, pot na czole, dreszcze. Co ciekawe psychicznie nie czułem się najgorzej. Nie miałem żadnej paranoi. Na szczęście udało się zasnąć. Obudziłem się już prawie zdrowy.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1233 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: MaciekB »
Ja na razie przetestowałem 150 mg chlorowodorku i muszę powiedzieć, że to bardzo dobry towar. W działaniu prawie identyczne jak amfa, ale tak jakoś bardziej wesoło mi się po tym robiło. Idelny drug na imprezy. Z pewnością nie poprzestanę na jednym eksperymencie.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające