Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Metengo »
W tym roku startuje jako rolnik . Nasion jeszcze nie mam ale mam zamiar je zdobyć za kilka dni. Zastanawiam się nad Passion#1 zobaczymy na co jeszcze fundusze pozwolą a jak podliczyłem ostatnio wydatki to nie na wiele ;-).
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2006 przez Metengo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Metengo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
chodziło mi o passion#1

nie slyszłem o passion no 27 mysle ze to jest cos podobnego ale sie nie wypowiadam bo nawet nie slyszalem zeby ktos to mial na out...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja w 2007 zrobie tak:
4 Maroc + 4 Easy Sativa samice posadze w domu aż będą miały po 10 cm (co Wy na to??)
Przeryje, podleje miejscówke i wysadze tam me małe roślinki (co ile dni mam tam przychodzić podlewać?co 5dni?)
Potem zwiąże u góry krzaka sznurek i do ziemi lekko nadgne, a potem (jak czytałem na forum) jak będą większe to będe je lekko zapałkami nakówał, a 5 dni przed zbiotami utne wszystkie liście tak aby cała moc roślinki poszła na topy,
Możliwe że jeszcze eteru użyje ale nie wiem gdzie go zdobyć i jakie powinny być dawki(podpowiecie :-p )
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zaker »
Możliwe że jeszcze eteru użyje
Przecież zioło nasączane eterem to mit... Napewno nie zwiększysz mocy takim zabiegem, a tylko zepsujesz smak. Pozatym miało by to bardzo destruktywny wpływ na płuca... No i jak byś to podpalił hehe... :D
Uwaga! Użytkownik Zaker nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 376 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
[quote="Pan Prezes"]
Możliwe że jeszcze eteru użyje ale nie wiem gdzie go zdobyć i jakie powinny być dawki(podpowiecie ]

Eter dietylowy jest skrajnie łatwopalną cieczą (temperatura zapłonu: -40°C, temperatura samozapłonu 180°C). Z powietrzem (i tlenem) tworzy mieszaninę wybuchową. Jego pary są cięższe od powietrza, co powoduje, że "pełzają" po stole laboratoryjnym, unosząc się z otwartej butelki. Możliwe jest więc podpalenie par eteru, nawet w odległości kilku metrów od otwartej butelki, co powoduje szybkie przeniesienie ognia i pożar. Jest to powód, dla którego należy bardzo ostrożne obchodzić się z nim (dobrze wentylowane pomieszczenie), a w szczególności nie wolno używać otwartego ognia przy wszelkich pracach z eterem.

Bardzo niebezpieczna, w pracach z eterem dietylowym, jest jego skłonność do tworzenia wybuchowych nadtlenków, w wyniku działania światła i kontaktu z powietrzem.

to palonko zdecydowanie wyjebie cie w kosmos doslownie i w przenosni :D
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
oki to nie dam tego eteru bo kumpel mi mówi żeby go dać (robimy uprawe na spułe),
Wiem że w Holandii można kupić nawozy specjalne do konopii, nie wiecie czy w polsce można je dostać i czy przypadkiem ktoś sie nie zainteresuje tym że takie coś kupuje czy importuje z Holandii??

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Flatron »
takie nawozy mozesz dostac na hemp.pl :-) bez obawy nikt sie nie zainterasuje ;-) przynajmniej ja tak mysle;P na forum masz jeszcze wiele innych linkow do sklepow z dobrymi nawozami;]
Uwaga! Użytkownik Flatron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Na cannabis.fr.pl też są nawozy....
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
:-p
k0lek pisze:
Na cannabis.fr.pl też są nawozy....
no widziałęm to ale mi sie wydaje żo oni to przeciesz zagranocy ściągają tak samo jak nasionka bo przeciesz nie mogą mieć nasionek z polski bo "tam" uprawa jest nielegalna :-p
niestety... :nuts:

• 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Ej to czego ty kurwa chcesz ?

Nawozu w w proszku w zabunkrowanym woreczku ?

Chcesz dobrych nawozów to cannabis.fr.pl , hemp.pl , ogrodniczy lub allegro

Albo z afryki sobie zamów !
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.