vold000, jesli uslyszalbym ze masz ok 10 lamp 600W, to w 100% powiedzialbym ze to jest uprawa komercyjna ;p
moze to tylko moje uprzedzenie.. teoretycznie te 10 lamp starczyloby na oswietlenie 10m^2 (lepiej 8m^2)
z czego byłoby ok 3kg.. + nasiona... nadal to jest tylko twoje hobby?;D
Ryzyko wpadki jest podobne. Dlatego, że coś sprzedajesz: i coś wychodzi od Ciebie na zewnątrz. – / nie mam żadnego pojęcia o tym jak wyglądają układy producent- sprzedawca- hurtownicy- grupki mniej lub bardziej zorganizowane- etc- Ale obawiam się, że wchodząc w coś takiego, człowiek ładuje się od razu w niezłe bagno: takimi przynoszącymi 200% zysku interesami zajmują się raczej nieciekawi ludzie: jak nie Policja to oni.. itp.. etc../
vold000, jesli chcesz miec uprawe dla siebie jako hobby + produkcja nasion...
system hydro jakis GHE + 1x600W i zapewniam, duuuzo nasion + duza ilosc baki, wystarczy dla ciebie, kumpli i pewnie sprzedaz nasionek :)
i niestety koles niepozyczy mi kasy a po przemysleniu stwierdzilem ze nieoplaca sie pozyczac od banku wiec kupie sobie 1 lampe 600w i jakis maly growbox zbuduje powinno plonu wystarczec na jakis czas...
sorki Fubar ze narobilem ci smaka na df'a ;]
@Pan_Jah_from_Brazylija
przeciez forum jest do pogadania a to ze wyszlo tak ze tylko ja i Fubar rozmawialismy nie znaczy ze inni nie moga ;]
a i tak wyszlo na twoje ^^
Moim zdaniem 600W typowo będzie Ci starczać. Przy odpowiednej odmianie rosliny + hydroponika wycisniesz z tych 600W moze z 400-500g (teoretycznie) przy wyjebanych nawozach, palnia 1st klasa ;)
btw. mozesz naprodukować nasion, co ja bym Ci polecał, bo sie poprostu.... przydaje ;)
popwiem wam o przypadku (mowili kilka tygodni temu w telewizji) koleś odemnie z miasta miał plantacje wychodził średnio 2,5 kilo mieisięcznie robił to przez 5 lat przeżył bo nie gonił towatu ani w miescie ani w okolicy a wiecie jak wpadł: sypnął go jeden diler(zero dowodów jedno niepewne pomówienie) psiarnia zadzwoniła do starego (jest pracownikiem elektrowni ) i kazała zrobić wyciąg z ostatnich 10lat za pobór prądu (typa i jego rodziny w sumie 11 mieszkań i około 140 wyciągów) jacy wy jesteście naiwni
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).