zielona pisze: Nie, codeine. Raz dziennie to wcale nie jest tak mało, jak te "raz dziennie" jest setnym z kolei... Może nigdy nie doszłam do miesięcznych ciągów (heh pewnie tylko dlatego że juz po tygodniu żadna dawka zdawała się nie działać), ale doskonale pamiętam jak już po kilku, kilkunastu dniach robienia tej jebanej ekstrakcji, na sama myśl że znowu mnie czeka, robiło mi się niedobrze. Kuuuuźwa... ile to trzeba się namęczyć z tymi tabletkami, ile to czekania, zachodu...
zielona pisze: Problemem nie jest filtracja, ile te przygotowywanie tabletek. Weź i codziennie rozgniataj powyżej 20 sztuk - no koszmar! Trwa to długo i wymaga wysiłku. To mnie najbardziej zniechęcało. Potem, gdy juz roztwór stał w lodówce, było z górki. Wystarczyło przelać wodę znad osadu przez jakiś filtr i wsio. Ale stanie nad garścią tabsów i kruszenie ich na pył... ojjj szybko potrafiło mi zbrzydnąć
Ja robię tak: biorę kartkę, układam na niej tabletki, składam na pół, brzegi zaginam i jeżdzę po nich wałkiem :) Tabletki Antidolu15 kruszą się szybko i przyjemnie, trochę gorzej jest z Antidolem20, bo tabletki tego ostatniego są twarde.
Całe kruszenie zajmuje mi maksymalnie 1 minutę.
Codeine, masz maila :-)
Jeśli chodzi o rozgniatanie tabletek to faktycznie łatwiej je po prostu zalać wodą i zostawić żeby się spokojnie rozmiękczyły, potem je "dobić" łyżeczką. Ale nie mam czasu żeby się codziennie w to bawić..
Ej, a czy ktoś wie jak jest z tym thiocodinem? Może sulfogwajakol jest nierozpuszczalny i można robić ekstrakcję tak samo?
I jeszcze jedno pytanie - ostatnio jak tu byłem to dociekaliśmy czy Antidol15 przypadkiem nie rozpada się na kodeinę i paracetamol (tak jak kiedyś N+ na kodeinę i ibuprofen) tylko że mniej wyraźnie - czy ktoś drążył ten temat?
efc pisze:Ej, a czy ktoś wie jak jest z tym thiocodinem? Może sulfogwajakol jest nierozpuszczalny i można robić ekstrakcję tak samo?
A tu masz wątek dotyczący szkodliwości sulfogwajakolu:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11979
codeine pisze: No, ja próbowałem kiedyś robić ekstrakcję Thiocodinu. Niestety - sulfogwajakol jest rozpuszczalny w wodzie, to co zostanie na sączku to wypełniacze z tabletek.
A tu masz wątek dotyczący szkodliwości sulfogwajakolu:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11979
Ale jeszcze ten antidol - cholera, niech mi ktoś wreszcie powie że antidol15 można rozdzielić tak banalnie jak to było w przypadku N+.
Coś mi się kojarzy, że test na obecność paracetamolu można przeprowadzić przy użyciu NaOH - ktoś coś wie na ten temat? Ja chyba mam tego trochę - przy jakiejś okazji rozdzielę kilka tabletek i sprawdzę czy będzie jakakolwiek różnica w reakcji. Tylko na razie nie wiem nawet jak powinna reakcja wyglądać - chyba zmiana koloru.. Ktoś coś sobie przypomina?
i tu pojawiasie pytanie czy jest legalne przewozic takie tabletki przez granice, w koncu w mołdawi sa bez recepty, znajac zycie to nie tylko w mołdawi mozna cos takiego dostac, moze na ukrainie tez
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.