Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
zielona pisze:
Nie, codeine. Raz dziennie to wcale nie jest tak mało, jak te "raz dziennie" jest setnym z kolei... Może nigdy nie doszłam do miesięcznych ciągów (heh pewnie tylko dlatego że juz po tygodniu żadna dawka zdawała się nie działać), ale doskonale pamiętam jak już po kilku, kilkunastu dniach robienia tej jebanej ekstrakcji, na sama myśl że znowu mnie czeka, robiło mi się niedobrze. Kuuuuźwa... ile to trzeba się namęczyć z tymi tabletkami, ile to czekania, zachodu...
Nie przesadzaj :) Mi cała ekstrakcja zajmuje 20 minut, może trochę mniej. Filtruj przez kawałek tkaniny a potem wyciskaj, wtedy ekstrakcja będzie szybka i przyjemna :)
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Problemem nie jest filtracja, ile te przygotowywanie tabletek. Weź i codziennie rozgniataj powyżej 20 sztuk - no koszmar! Trwa to długo i wymaga wysiłku. To mnie najbardziej zniechęcało. Potem, gdy juz roztwór stał w lodówce, było z górki. Wystarczyło przelać wodę znad osadu przez jakiś filtr i wsio. Ale stanie nad garścią tabsów i kruszenie ich na pył... ojjj szybko potrafiło mi zbrzydnąć
  • 528 / 21 / 0
zielona pisze:
Problemem nie jest filtracja, ile te przygotowywanie tabletek. Weź i codziennie rozgniataj powyżej 20 sztuk - no koszmar! Trwa to długo i wymaga wysiłku. To mnie najbardziej zniechęcało. Potem, gdy juz roztwór stał w lodówce, było z górki. Wystarczyło przelać wodę znad osadu przez jakiś filtr i wsio. Ale stanie nad garścią tabsów i kruszenie ich na pył... ojjj szybko potrafiło mi zbrzydnąć
Jak ty kruszysz te tabletki? Nie mów tylko, że każdą z osobna :)

Ja robię tak: biorę kartkę, układam na niej tabletki, składam na pół, brzegi zaginam i jeżdzę po nich wałkiem :) Tabletki Antidolu15 kruszą się szybko i przyjemnie, trochę gorzej jest z Antidolem20, bo tabletki tego ostatniego są twarde.

Całe kruszenie zajmuje mi maksymalnie 1 minutę.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
hehehe no pewnie że kazdą z osobna. Wchodzącej w nowe, dorosłe życie kobiecie nie w głowie kupywanie wałka do ciasta ;-) Wynajmuję, nie mam tu takich sprzętów ;-) Ale pomyślę nad zastąpieniem wałka czyms równie... owalnym :-)
Codeine, masz maila :-)
  • 324 / 6 / 0
A poco wogule je kruszyć? Ja poprostu zalewam tabletki ciepłą wodą. Po kilku minutach jak sąjuz rozpuszczone to mieszam, wstawiam na kilkanaście minut do miski z zimna wodą i filtruje przez szmate. Tez kiedyś rozgniatałem przez kartke, ale to długo trwało. Teraz jest szybciej, wygodniej i mniej sie marnuje. Tylko staram sie jak najdłuzej pojemnik z kodą trzymać w lodowatej wodzie bo zauważyłem że im bardziej zimny roztwór tym lepiej działa.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: efc »
Ano wróciłem, chociaż już chyba nikogo na nowym forum nie kojarzę ; )
Jeśli chodzi o rozgniatanie tabletek to faktycznie łatwiej je po prostu zalać wodą i zostawić żeby się spokojnie rozmiękczyły, potem je "dobić" łyżeczką. Ale nie mam czasu żeby się codziennie w to bawić..
Ej, a czy ktoś wie jak jest z tym thiocodinem? Może sulfogwajakol jest nierozpuszczalny i można robić ekstrakcję tak samo?
I jeszcze jedno pytanie - ostatnio jak tu byłem to dociekaliśmy czy Antidol15 przypadkiem nie rozpada się na kodeinę i paracetamol (tak jak kiedyś N+ na kodeinę i ibuprofen) tylko że mniej wyraźnie - czy ktoś drążył ten temat?
Uwaga! Użytkownik efc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
efc pisze:
Ej, a czy ktoś wie jak jest z tym thiocodinem? Może sulfogwajakol jest nierozpuszczalny i można robić ekstrakcję tak samo?
No, ja próbowałem kiedyś robić ekstrakcję Thiocodinu. Niestety - sulfogwajakol jest rozpuszczalny w wodzie, to co zostanie na sączku to wypełniacze z tabletek.

A tu masz wątek dotyczący szkodliwości sulfogwajakolu:

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11979
  • 287 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: khabarakH »
Jeśli chodzi o ekstrakcję to wcale mi nie przeszkadza. Wręcz powiedziałbym, że ją lubie. Zajmuje mi ona godzinkę, ale w tym czasie zajmuje się rozmaitymi rzeczami, tak więc czasu nie marnuję i nie żal mi go. Najpierw rozgniatanko, potem ~12 min w zamrażalniku, następnie przekładam na 20 min do lodówki (żeby się odstało), filtracja przez koszulkę i na koniec przez filtr do kawy. Najczęściej jednak go wyciskam (nie wiem dlaczego, ale żeby wszystko się przesączyło przez moje filtry muszę czekać z godzinkę co najmniej) - opracowałem taką metodę, że tylko nieznaczna część przedostaje się do roztworu, zdecydowanie więcej zostaje na filtrze. Na oko oceniam że nie pochłaniam więcej niż 1g paracetamolu.
Uwaga! Użytkownik khabarakH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: efc »
codeine pisze:
No, ja próbowałem kiedyś robić ekstrakcję Thiocodinu. Niestety - sulfogwajakol jest rozpuszczalny w wodzie, to co zostanie na sączku to wypełniacze z tabletek.

A tu masz wątek dotyczący szkodliwości sulfogwajakolu:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11979
.. Ok, to te sprawy mamy "załatwione" ; )
Ale jeszcze ten antidol - cholera, niech mi ktoś wreszcie powie że antidol15 można rozdzielić tak banalnie jak to było w przypadku N+.
Coś mi się kojarzy, że test na obecność paracetamolu można przeprowadzić przy użyciu NaOH - ktoś coś wie na ten temat? Ja chyba mam tego trochę - przy jakiejś okazji rozdzielę kilka tabletek i sprawdzę czy będzie jakakolwiek różnica w reakcji. Tylko na razie nie wiem nawet jak powinna reakcja wyglądać - chyba zmiana koloru.. Ktoś coś sobie przypomina?
Uwaga! Użytkownik efc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
apropos czystej kodeiny to ostatnio znajomy opowiadał mi ze brał czystą mołdawską kodeine, tabletki po 50 mg, a co najlepsze dostępna w mołdawi bez recepty:), ceny nie znam ale podejzewam ze droga napewno nie była.

i tu pojawiasie pytanie czy jest legalne przewozic takie tabletki przez granice, w koncu w mołdawi sa bez recepty, znajac zycie to nie tylko w mołdawi mozna cos takiego dostac, moze na ukrainie tez
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.