uprawa konopi w kulturach wodnych
Zablokowany
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
Tak więc, cos temat stoi w miejscu.. ostatnio dowiedzialem sie ciekawej rzeczy na temat uprawy sativ w hydro... podczas flo podwyzszamy ph do 6, potem do 6,5 a nastepnie flushing 2 tyg przed harvestem.. jak cos to jest w najnowszym Soft Secrets .. :) Ciekawe dosyc. :)

-------

Szok, mam juz roslinki hydro ok. miesiac.. WW z gratisu przerosla roslinki ok 6-7x w doniczce ok 6 litrow, we wkladzie[naprawde ogromna roznica].. granulat ceramiczny. Niedlugo zamierzam robic klony, i co tu powiedziec. O wiele lepsza od uprawy w ziemi, prosta, uzywam nawozow Advanced Hydro i w przyszlosci bede chyba stosowac sama hydroponike i z 1-2 w ziemi tak dla zabawy ale nie wiem czy bedzie mi sie oplacac... mam hps 250W son-t pia :) . Niestety rosliny w kokosie rosla mi o wiele wolniej nie wiem.. za duza temp. 35 st.. i chyba WW jest najlepsza do tego a temp nie moge niestety zmneijszyc.. :/ WW szczytowa jakosc. Uzywam takze co2 tabs, rhizotonic i czasem opryski. :) Mam nadzieje ze uprawa dotrwa do konca!

Akwarium niestety peklo, siadlem kiedys na nim LOL, ale planuje pokombinowac z wiekszymi pojemnikami..

peace

Jeszcze raz polecam hydro.
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2007 przez kombajn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Hej sam myśle o takiej uprawie...
ale najbardziej obawiam sie ceny nawozów nie ma jakichś tanszych odpowiedników? lub takich nawozów które mozna kupic w najblizszym ogrodniczym? mam juz pewien projekt jak to zrobic ale bez nawozów nic nie wskóram
prosze o pomoc .....
pozdrawiam
Początki są najtrudniejsze....
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Spko da sie.
Ostatnio byłem w ogrodniczym, to widziałem jakieś nawozy do 15 zeta, ale jak sie w nich uprawia to chuj go wie :/

pewnie zamiast weed herbata Ci urośnie :X :D
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Damiano »
Hmmm.. ale specjalne przeznaczenie tych nawozow to hydroponika czy to są uniwersalne? chodzi mi takze o ph zeby było ok,
a moze są jakies uniwersalne co nie zmieniają bardzo ph albo zmieniają je tak aby nie szkodziło roslinom???
Czekam o odpowiedz pozdrawiam
Początki są najtrudniejsze....
  • 333 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
damiano - nie wiem czy w pl macie dostemp ale zawsze mozna kupic na ebayu do hydro tanie i dobre i organiczne sprawdzone to bedzie biobizz albo GH FLORA series 3
http://home.shop.ebay.com/items/Fertili ... ec0Q2em282
w zasadzie najprostrze rozwiązania są najleprze - z doświadczenia wiem że booblers są najleprze wystarczy wiadro i pompka akwariowa ,z jednej rośliny SSH miałem z advanced nutrients 8 uncji po curingu !!!!!!!!!! [ external image ] [ external image ]
[ external image ]
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2008 przez bastion11, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: brusdz »
Gdzie mozna kupic gotowy zestaw hydroponiczny?
[b][color=#FF0000]Autovidol dobry jest, pij go stary nie bój się[/color][/b]
Zablokowany
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.