ODPOWIEDZ
  • 324 / 6 / 0
Dobrym i mocnym opiatem na białą recepte jest tez metadon (najmniejsza butelka 10mg). Ale to muszą chyba sprowadzać specjalnie.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / 3 / 0
Istnieją podobno prostsze sposoby na przeciśnięcia Loperamidu przez BBB niż polysorbat 80. Można spożyć ok. 16mg z ok. 600mg (-800mg) chinidyny. Tylko nie chininy, bo ta takiego działania nie ma, a jej izomer optyczny chinidyna. Jest to lek antyarytmiczny, już niestety w Polsce nie produkowany. Posiada on działanie inhibitora P-glikoproteiny, która jest bardzo ważnym czynnikiem oddziaływającym w BBB. Spożycie Loperamidu z chinidyną w podanych dawkach spowoduje nawet depresje oddychania i inne różnorodne objawy zażycia opioidów. Istnieją jeszcze specjalne substancję wynalezione po to by przeciskać leki przez BBB np. Cereport. To też działa, spożycie z Cereportem również wywoła szereg mocnych opioidowych efektów. Najlepszym jednak wyjściem jest modyfikacja cząsteczki ( no chyba że ktoś ma dojście do chinidyny lub czego innego co można tylko dojeść, bo być może są inne leki które są również ihibitorami P-glikoproteiny). Po pierwsze: redukcja, a po drugie dehalogenacja, a właściwie i redukacja i dehalogenacja. To powinno zmienić cząsteczkę wystarczająco. Pierwsza rekacja może coś dać, a druga, czy tam obie to na 90% stworzą aktywny związek. Można użyć nadmanganianu potasu by jak sądze pozbyć się wodoru z grupy OH i zostawić tlen. Reakcja I/RP stosowana z powodzeniem na efedrynie była by i tu efektywna, można by pozbyć się całej grupy OH. No a dehalogenacja to jeszcze nie wiem jak najprościej by można było to zrobić. Ciekawe jest też to że kwas askorbinowy jest świetnym transporterem cząsteczek do mózgu przez BBB. Nawet w medycynie jest w ten sposób również używany. Potrafi on podobno przepchać każdy! lek przez barierę, ponieważ sam bardzo dobrze się przedostaje. Można: albo spożyć Loperamid z Witaminą C, albo zrobić loperamid freebase i następnie sól kwasu askorbinowego, albo ester askorbinowy loperamidu. Skuteczność jest wiadoma. Pierwsze może coś tam dać, drugie już bardziej prawdopodobnie, ale dopiero połączenie molekuł w postaci estru pozwoli na pociągnięcie za sobą cząsteczki loperamidu przez cząsteczkę kwasu askorbinowego przez BBB wgłąb mózgu, aż do receptorków :) Albo w ogóle po prostu jakakolwiek zmiana tej grupy wodorotlenowej, redukcja to nie wiem, jak ktoś może sprobować to zrobić to spoko, ale wydaje mi się że estryfikacja jej jest łatwiejsza. Kwasem askorbinowym (witamina C), albo chociaż kwasem octowym (Ocet) powinno wydać. Czytałem że dla jakiegoś usera wydało i działało.
Uwaga! Użytkownik kapitan_oko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 2 / 0
Ja natomiast wyczytałem, że: "Although the antioxidant ascorbic acid (AA) or vitamin C does not penetrate the blood-brain barrier (BBB)"
Temat bardzo ciekawy, może uda nam się przetransportować w jakiś sposóbloperamid do mózgu ; )
Żeby życie miało smaczek, na mej działce rośnie maczek...
  • 32 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: DoktorZ »
aktualnie bawie sie sulpirydzie + luminalu - przepisanym przez innego lekarza xD jak narazie mam dziwnie odczuwanie zębów.... trochę jak u dentysty =P

jesli mnie nie zmuli to za jakies 2h sproboje estru askorbinowego loperamidu

takie pytanie - czy ktos ma pojecie gdzie w stolycy mozna dostac tanie dobre ruskie leki psychotropowe / przeciwbolowe ? na stadionie jak jeszcze dzialal to nie widziale, byla jakas baba z lekami ale jak sie spytalem o fenazepam/gidazepam powiedziala ze to nie u niej ;/ , teraz juz nie wiem gdzie tego szukac...ew jak ktos moze na maila napisac - psychdepr@interia.pl
Uwaga! Użytkownik DoktorZ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Kiedyś na zwalka po białym zjadłem jedną czy dwie tabletki tego loperamidu do tego browar i wogle nie czulem zwala. Zastanawialem sie o co chodiz, czy to placebo, czy moze prze ten loperamid.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 2014 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Ja mam Loperamid w żelatynowych kapsułkach i w środku jest pył. Można by to rozpuscić w 2-3ml wody, przefiltrować i zainstalować dożylnie? Ktoś tam wspominał cos o wit C. Jak to wygląda?
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 63 / 1 / 0
Loperamid nie przekracza bariery krew-mozg. Wiec nacpac sie tym nie jest latwo. Ale jak sie komus udalo obalic te naukowa teze, to prosze - niech sie podzieli spostrzezeniami.
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
  • 2014 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
I.V. powinno przekroczyć tą zjebaną bariere.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 200 / 1 / 0
Wkręcasz? Czy masz takie problemy z analizą? Co ma i.v. do bariery krew-mózg?
Jak chcesz ją przekroczyć, to wiertara do ręki (najlepiej udarowa) i wiercisz w czaszce. Zrobisz odwiert na głębokość "pi razy drzwi", to pewnie się uda (znacząco zmaleje opór na wiertle). Reszty się domyśl i działaj (uwaga: loperamid ma tendencję do wypadania z ręki, proponuję przykleić na "kropelkę").
  • 1198 / 10 / 0
Aaaahahaha pi razy drzwi hehe najlepiej byloby odrazu zrobic slot w czaszce na listki loperamidu cos jak czytnik na karty pamieci.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.