Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
wspomniałeś o zielonym kolorze i jakoś tak mi się skojarzyło z absyntem. Może by tak zrobić absynt konopny? ^_^
לאכול חומצה!
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
absynt konopny?
Chyba, że gotowy absynt mieszałoby się z zielonym spirolkiem.
No bo te wszystkie składniki absyntu po maceracji muszą być obowiązkowo przedestylowane. Inaczej to będzie nalewka piłołunowa nie absynt. A nie wiem jak by się zachowywało THC podczas destylacji.
I'm broken.
  • 749 / 5 / 0
Nikt tu nie chce ze mną gadać to nie!
Sam sobie zrobię.
Już się macerują ziółeczka ;]
I'm broken.
  • 109 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zydol »
kolega - zalozyciel tematu wysunal opcje "wudka + ziolo" heheh
Ja sadze ze to wlasnie jest ten specyfik, ktory probuje zrobic. Mam taki plan:
Kupic spirytus baniak 5 litrowy i teraz tak:
Rozrobie spirytus z cytryna ( w sposob taki jak sie robi cytrynowke) i do tego dodam 5 g topow. Calosc zostawie na kilka dni max 2 tygodnie zeby sie odstalo. Czy bedzie to odpowiednio dlugi czas zeby thc rozpuscilo sie w nalewce? Czy taka ilosc starczy? Czy bedzie klepac?
Reszte przefiltruje, pozostalosc z topow spale razem z osadem z cytryn.
Co wy na to? Sposob niby prosty ale czy skuteczny?

Sory za rozkopywanie starych tematow, ale interesuje mnie taki trunek.
Nie jest sztuką kupić mk3, sztuką jest włożyć serce w mk1
Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Dla wszystkich poszukujących przepisów http://www.greendragonsoda.com/ . Na stronie ładnie opisane jak przygotować itp.

@zydol: palenie osadu i topów, z których spirol wyciągnął wszystko co wartościowe zakrawa na desperację %-D
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Najłatwiej jest wsadzić przegotowane wcześniej dobrze topy, lub nawet czysty hasz do spirytusu na kilka dni.
Tak poza tematem - w Czechach w każdym większym sklepie jest do kupienia Cannabisowa wódka (wątpię, żeby był tam odczuwalny poziom THC, albo żeby była jakaś tam jego ilość w ogóle).
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Tak poza tematem - w Czechach w każdym większym sklepie jest do kupienia Cannabisowa wódka (wątpię, żeby był tam odczuwalny poziom THC, albo żeby była jakaś tam jego ilość w ogóle).
To jest myślę, na tej samej zasadzie co masz olejek do kąpieli z konopi, albo kadzidełka albo piwo.
Jakiś tam aromat i tyle. THC nie może tam być skoro ustawa nie przewiduje tego.
Kupowałem taki likierek cannabisowy na Słowacji, kumpel przywiózł absynt z niby ziołem z Hiszpanii. I chuj.
Taki patent reklamowy. Liść na etykiecie i jeszcze do tego zielony kolor!!!
Najlepiej to samemu wykonać jakiś specyfik.
Ja to liście moczyłem w spirytusie. Topów szkoda było.
Do litrowego słoika "wbijałem" liście na full. i zalewałem spirytusem. Po tygodniu spirytus a ciemnozielony kolor a liście jasnozielony. Wnioskuję, że również chlorofil zostaje wyciągnięty z materiału. Czyżby uprzednie gotowanie "likwidowało" tą zieleń?
No i mając taki zielony spirytus mamy szerokie pole do popisu. Majać można na setki sposobów. Powiem, że dodatek cytryny jest dobrym pomysłem. W ogóle jakiekolwiek cytrusy zajebiście zgrywają się ze smakiem trawy.
Nie używam wcale wody do rozcieńczania tej miksturki. Szkoda miejsca. Wyciskam sok z grejfrutów, a z cytrynki symbolicznie
Ewentualnie flaszeczkę dosłodzić można łyżeczką miodu.
A jak do takiej flaszeczki dodamy jeszcze wywar z jakichś 80 grzybów to będzie dopiero miodzio.
Flakon na dwie głowy - optymalnie.
I'm broken.
  • 98 / 1 / 0
lepiej dwa flakony na głowę %-D
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
To już zależy od tolerancji na alkohol. Chociaż grzyby pozwalają wypić więcej. Z drugiej strony w tej miksturze alkohol zajebiście potęguje grzyby. A staff? Dodaje kolorów. Utrzymuje Cię w pozytywnym nastroju. Nie ma szans na bad tripa.
I'm broken.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
w tych wodkach z gandzia jest thc (choc nie zawsze) ale w bardzo minimalnych ilosciach tak jak w browarach typu hemp valley...

...marketing i tyle
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.