Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1154 / 35 / 0
Mam pytanie do osob, ktore braly/biora czesto Relanium i Signopam (temazepam). Co jest przyjemniejsze w dzialaniu: rolka czy signo? Pytam dlatego, bo Relanium (diazepam) rozklada sie w watrobie na oksazepam, TEMAZEPAM! i nordiazepam. Z tego wynika, ze rolka powinna fajniej dzialac, bo oprocz temazepamu, mamy jeszcze drugie, co prawda slabe benzo: oksazepam. Nie wiem jak wy na to patrzycie i co jest dla was fajniejsze Relanium czy Signopam? Jesli Signopam, to moze to oznaczac, ze np. nordiazepam wywoluje niepozadane skutki uboczne czy jest szkoldiwy/toksyczny. Mi trudno na ten temat cokolwiek powiedziec, bo rolek "piatek" to wzialem w zyciu moze 20 paczek, a temazepamu z leku Signopam wzialem w zyciu lacznie tylko 2 paczki (albo nawet niecale dwie), czyli 40 tabletek lub mniej.
  • 3523 / 52 / 0
osobiście wole temazepam, lepiej go czuję po prostu. Jestem weselszy, a przy większych dawkach upierdolony, ale nadal trzymam fason, a po rolkach śpię :cheesy:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Potwierdzam - zajebiste benzo, dawki 20-30 mg sa idealne, zastanawiam się czy nie brac signopamu w dzien bo spac specjalnie mi siepo nim nie chce a zajebiscie luzuje i uspokaja, pewnei wkrótce spróbuje :-D
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: aspirant »
Ja tez mialem przyjemnosc ktoregos dnia oddziedziczyc to po babce. Ogolnie swojego czasu jadlem bardzo duzo benzo, teraz stronię od nich bo nie chce jeszcze raz przechodzic tego rozpierdolu przy wyzerowywaniu. Ale jednak jak zajrzalem (przypadkiem ;)) do szafki z lekami babci, to oczy sie zaswiecily.

jak nie ma sie tolerki to te lajtowe benzo są całkiem niezłe, nie ma takich problemow z pamiecia, czlowiek jest wyluzowany, gadatliwy, ale nie ma ryzyka nagadania komuś bóg wie czego jak po klonach... 20-30mg bylo naprawde przyjemne, ale nie polecam dopijać alko, bo jest to benzo z głównie nasennym działaniem więc może zmulić i od razu idzie się spać

ale to wszystko zależy od tolerki, kiedyś zjadało się po paczce zomirenu czy klonow naraz i pilo do tego i sie zylo.... (ale co to za zycie hehehe)

pisze teraz z perspektywy ponad roku czystosci benzowej
Uwaga! Użytkownik aspirant nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 420 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kakihara »
Niestety temazepam to jedna z tych benzo które są zajebiste tylko doraźnie i kiedy nie jest się w ciągu na innych, wczoraj poszło 100 mg i było miło, ale dawka troche przesadzona a mniejsze juz nie działają. A pamiętam jak jeszcze pod koniec wrzesnia 20 mg zajebiscie mnie porobiło, ech...
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Sorry za odkopanie tematu, ale jestem niezwykle ciekaw jak wygląda sprawa ewentualnych euforycznych efektów po połączeniu temazepamu z opio. Ptaszki ćwierkają, że to całkiem ćpuńskie benzo, choćby cytat z Trainspotting:
We took morphine, diamorphine, cyclozine, codeine, temazepam, nitrazepam, phenobarbitone, sodium amytal dextropropoxyphene, methadone, nalbuphine, pethidine, pentazocine, buprenorphine, dextromoramide chlormethiazole.
Z drugiej strony jest przepisywany na sen, więc jestem trochę zmieszany. Sprawdził to ktoś empirycznie?
  • 3523 / 52 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Babydoll pisze:
Sorry za odkopanie tematu, ale jestem niezwykle ciekaw jak wygląda sprawa ewentualnych euforycznych efektów po połączeniu temazepamu z opio. Ptaszki ćwierkają, że to całkiem ćpuńskie benzo, choćby cytat z Trainspotting:
We took morphine, diamorphine, cyclozine, codeine, temazepam, nitrazepam, phenobarbitone, sodium amytal dextropropoxyphene, methadone, nalbuphine, pethidine, pentazocine, buprenorphine, dextromoramide chlormethiazole.
Z drugiej strony jest przepisywany na sen, więc jestem trochę zmieszany. Sprawdził to ktoś empirycznie?
tak, sprawdzałem. Brałem przeciwdrgawkowo do tramadolu. Nie wiem dlaczego ale temazepam działa na mnie dość zmiennie. Bywało że po duzych ilościach nie spałem, za to raz przysypiałem na zajęciach po wzięciu jednej tabletki, nie potrafiłem się powstrzymać od kimania ;-) Jedna z nielicznych benzodiazepaminowych eufori jakie zaliczyłem to właśnie po temazepamie i spać mi się wcale po nim wtedy nie chciało. Uwielbiam temazepam i chyba do niego wrócę po w ch..............j długiej przerwie. Przez ostatnie miesiące katowałem się klonami. Signopam to relaksujące bardzo benzo, dziwi mnie, że jest tak mało popularne.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2010 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 179 / 3 / 0
Właśnie jestem na 80 mg temazepamu dorzucam od 1,5 godz z piwkiem i chyba zaczyna mi się chcieć spać. Pewnie będę jechał dalej. Resztę(jak zostanie) jutro po 10-20 mg w dzień parę razy zobaczymy w takiej opcji tą benzynkę.
  • 18 / / 0
Ciekawe. Moim szczurom temazepam w dawce ok. 60-90 mg prawie zawsze powodował urwanie filmu albo (dwukrotnie) lunatyzm. Nie pamiętały, co zrobiły w nocy. Wydawało się im, że śnią... Niestety na drugi dzień okazało się, że zżarły 28 tabletek DXXm (dwie zgubiły, tzn, leżały gdzieś na podłodze, jak się okazało z rana).

Temazepam był też dobry na "uśpienie się" po zjeździe mefedronowym w ilości 30-60 mg. W przeciągu 15 minut następował sen. Drugi sommnabulizm nastąpił, gdy przesadziły z mefedronem i w ilości zjedzonych 4 kapsułek (!) (po 30 mg) na zjeździe. Potwierdzają to członkowie rodziny szczurów, którzy dzień później twierdzili, że chodziły one po 2 w nocy po domu, jakby wystraszone, przy czym same nic z tego nie pamiętały na drugi dzień...

Szczury uważają, że to jest fajna benzodiazepina, bardzo senna, ale i niebezpieczna w dużych dawkach/ Można sobie narobić "kuku". Ale w mniejszych dawkach lubiły takie ujebanie. Testowały temazepam podawany w kapsułkach 30 mg sprowadzonych z USA w ilości kilkudziesięciu sztuk razem.
  • 1 / / 0
wlasciwie pytanie
mozna signopam zapodawac sproszkowany w nosa jak zolpidem??
prosze o szybka odpowiedz
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.