Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: polonia27 »
Norberto pisze:
Genialnie działa połączona z piołunem. Superowe.
Piołun w zielarskim 2zł za 50 gram, a kocimiętka 5-10 za 50 gram. Pomieszać pół na pół. Kopnięcie niesamowicie euforyczne.
A do czego byś to uczucie euforyczne po kocimietce i piołunie porównał?
Sprawdzone przez ciebie ono jest???
Pozdro
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
w kocimiętce jest coś podobnego do kocich hormonów i koty jak ją czują to dostają niezłego spida i wariacji;)
za 100szt nasion dałem chyba ze 2z;D
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Niedługo to dokładnie przetestuje. Zaczynają już kwitnąć na balkonie ;) Licze na te efekty kolorowych snów.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 235 / 6 / 0
Dzieki za info o kotach.Zobaczymy co moje futrzaki na to :-D
Nie wiem co mnie do tego pcha i tak mnie kusi ale jest to silniejsze ode mnie i nie mam najmniejszego zamiaru temu czemus przeszkadzac.

http://www.chatzy.com/786018508622
  • 313 / 5 / 0
Tak wygląda kocimiętka, która kwitnie u mnie na balkonie. Zapach jest tak intensywny, że gdy poruszy się roślinami będąc nachylonym dostaje się zawrotów w głowie (sic!).

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Chyba widziałem coś takiego w lesie. To możliwe? Znaczy się, czy rośnie w naszych lasach?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 108 / 6 / 0
Chyba może rosnąć dziko, jak sie kiedys przypadkiem rozsiała, ale sprawdźcie najpierw czy nie mylicie tego z jasnotą białą (Lamium album) albo szantą zwyczajną(marrubium vulgare)
http://breakcore.pl/
  • 313 / 5 / 0
Rośnie dziko jaknajbardziej. Na łąkach itp. Tylko generalnie mniejsze. Jak wątpliwości macie to zerwać liść pognieść i powąchać. Pachnie jak mix mięty z cytryną.
  • 158 / 2 / 0
Coś mnie się tutaj nie podoba,
Ja tez mam kocimiętkę n. Cataria. i moja kwitnie na niebiesko,
Czemu więc twoja na biało.
Ktorys z nas widocznie nie ma Nepety Catarii tylko inną, ciekawe czy ty czy ja ? :-)
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
z tego co sie orjentuje sa takie co kwitna na bialo-przez rozowy-do fioletowego/niebieskiego. gdzies w encyklopedii jest to nawet napisane, ze moze kwitnac na rozne kolory. nie wiem, czy to sa jkies inne gatunki (nepeta...) i czy roznia sie jakos poziomem psychedelicznosci.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
ODPOWIEDZ
Newsy
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.