Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: polonia27 »
Norberto pisze:
Genialnie działa połączona z piołunem. Superowe.
Piołun w zielarskim 2zł za 50 gram, a kocimiętka 5-10 za 50 gram. Pomieszać pół na pół. Kopnięcie niesamowicie euforyczne.
A do czego byś to uczucie euforyczne po kocimietce i piołunie porównał?
Sprawdzone przez ciebie ono jest???
Pozdro
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
w kocimiętce jest coś podobnego do kocich hormonów i koty jak ją czują to dostają niezłego spida i wariacji;)
za 100szt nasion dałem chyba ze 2z;D
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Niedługo to dokładnie przetestuje. Zaczynają już kwitnąć na balkonie ;) Licze na te efekty kolorowych snów.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 235 / 6 / 0
Dzieki za info o kotach.Zobaczymy co moje futrzaki na to :-D
Nie wiem co mnie do tego pcha i tak mnie kusi ale jest to silniejsze ode mnie i nie mam najmniejszego zamiaru temu czemus przeszkadzac.

http://www.chatzy.com/786018508622
  • 313 / 5 / 0
Tak wygląda kocimiętka, która kwitnie u mnie na balkonie. Zapach jest tak intensywny, że gdy poruszy się roślinami będąc nachylonym dostaje się zawrotów w głowie (sic!).

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Chyba widziałem coś takiego w lesie. To możliwe? Znaczy się, czy rośnie w naszych lasach?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 108 / 6 / 0
Chyba może rosnąć dziko, jak sie kiedys przypadkiem rozsiała, ale sprawdźcie najpierw czy nie mylicie tego z jasnotą białą (Lamium album) albo szantą zwyczajną(marrubium vulgare)
http://breakcore.pl/
  • 313 / 5 / 0
Rośnie dziko jaknajbardziej. Na łąkach itp. Tylko generalnie mniejsze. Jak wątpliwości macie to zerwać liść pognieść i powąchać. Pachnie jak mix mięty z cytryną.
  • 158 / 2 / 0
Coś mnie się tutaj nie podoba,
Ja tez mam kocimiętkę n. Cataria. i moja kwitnie na niebiesko,
Czemu więc twoja na biało.
Ktorys z nas widocznie nie ma Nepety Catarii tylko inną, ciekawe czy ty czy ja ? :-)
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
z tego co sie orjentuje sa takie co kwitna na bialo-przez rozowy-do fioletowego/niebieskiego. gdzies w encyklopedii jest to nawet napisane, ze moze kwitnac na rozne kolory. nie wiem, czy to sa jkies inne gatunki (nepeta...) i czy roznia sie jakos poziomem psychedelicznosci.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
ODPOWIEDZ
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.