Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
czy meskalina HCL 300mg i.v. se można podać?
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Przy syntetycznej tez wystepuje lekki bodyload, zwlaszcza podczas wejscia mozna miec niepokojace sygnaly z okolic brzucha, ale pozniej wszystko gladko powinno sie wchlonac, dyskomfort dematerializuje sie na poczatku peaku i nie doskwieraja pozniej zadne sensacje. Przy dawce 500mg moga pojawic sie lekkie problemy pewnoscia chodu, zaobserwowano rowniez problemy z precyzyjnym i pewnym chwytaniem przedmiotow. Psychicznie bardzo duza klarownosc myslenia, brak powykrecanych kwasowych mysli, w zasadzie raczej brak wewnetrznego dialogu, co normalnie zwyklo sugerowac mi zbyt duza dawke, jednak zadnych problemow z konwersacja i rzeczowym mysleniem, co w moim przypadku staje sie trudne zanim osiagne stan wewnetrznej ciszy. Pytalem sie samego siebie jak sie czuje i odpowiedz brzmiala "w porzadku", wyrazne, aksamitne, ale nie wszechogarniajace efekty wizualne. Niestety okolicznosci nie pozwolily zbadac odbioru muzyki, stymulacji nie stwierdzilem(to glowna roznica, jaka zauwazylem w porownaniu do TMA-2, ale doza roznica dawki nie pozwala mi przeprowadzic satysfakcjonujaco wikliwego porownania). Mozliwe, ze za absencje mistycznych i introspekcyjnych doswiadczen odpowiadaly okolicznosci, moje nadmierne oczekiwania co do roli samej substancji w wypelnianiu trescia tripa, jakies nierozwiazane konflikty wewnetrzne, albo moze mam przepalone niektore obwody miedzy uszami, w kazdym badz razie bylem lekko rozczarowany(ale to nie dla tego, ze substancja jest poslednia, lecz moje oczekiwania byly zbyt nieadekwatne, sam jestem sobie winien, zachowalem sie jak uczniak ;p ), przy nastepnej okazji planuje test 700mg i 500mg + LSD, bo cos czuje, ze substancje moga sie wzajemnie bardzo ciekawie uzupelniac.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.