Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
czy meskalina HCL 300mg i.v. se można podać?
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
Przy syntetycznej tez wystepuje lekki bodyload, zwlaszcza podczas wejscia mozna miec niepokojace sygnaly z okolic brzucha, ale pozniej wszystko gladko powinno sie wchlonac, dyskomfort dematerializuje sie na poczatku peaku i nie doskwieraja pozniej zadne sensacje. Przy dawce 500mg moga pojawic sie lekkie problemy pewnoscia chodu, zaobserwowano rowniez problemy z precyzyjnym i pewnym chwytaniem przedmiotow. Psychicznie bardzo duza klarownosc myslenia, brak powykrecanych kwasowych mysli, w zasadzie raczej brak wewnetrznego dialogu, co normalnie zwyklo sugerowac mi zbyt duza dawke, jednak zadnych problemow z konwersacja i rzeczowym mysleniem, co w moim przypadku staje sie trudne zanim osiagne stan wewnetrznej ciszy. Pytalem sie samego siebie jak sie czuje i odpowiedz brzmiala "w porzadku", wyrazne, aksamitne, ale nie wszechogarniajace efekty wizualne. Niestety okolicznosci nie pozwolily zbadac odbioru muzyki, stymulacji nie stwierdzilem(to glowna roznica, jaka zauwazylem w porownaniu do TMA-2, ale doza roznica dawki nie pozwala mi przeprowadzic satysfakcjonujaco wikliwego porownania). Mozliwe, ze za absencje mistycznych i introspekcyjnych doswiadczen odpowiadaly okolicznosci, moje nadmierne oczekiwania co do roli samej substancji w wypelnianiu trescia tripa, jakies nierozwiazane konflikty wewnetrzne, albo moze mam przepalone niektore obwody miedzy uszami, w kazdym badz razie bylem lekko rozczarowany(ale to nie dla tego, ze substancja jest poslednia, lecz moje oczekiwania byly zbyt nieadekwatne, sam jestem sobie winien, zachowalem sie jak uczniak ;p ), przy nastepnej okazji planuje test 700mg i 500mg + LSD, bo cos czuje, ze substancje moga sie wzajemnie bardzo ciekawie uzupelniac.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.