Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: radexxx »
hmm jak ten plyn jest bialy to jest z paracetamolem, a jak przezroczysty to bez, tak?
Uwaga! Użytkownik radexxx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
Tak, roztwór przezroczysty jest praktycznie bez paracetamolu.
Największy przegryw na forum
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: radexxx »
drag pisze:
a jak niejest w pelni przezroczysty? tzn wyraznie widac ze tam cos jest? moglo by mi to w czyms zaszkodzic? odfiltrowalem to i sporo tego bialego wyrzucilem. bralem to wczoraj o 17 i jak narazie nic mi niejest z tych objawow przedawkowania.
Uwaga! Użytkownik radexxx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
radexxx pisze:
drag pisze:
a jak niejest w pelni przezroczysty? tzn wyraznie widac ze tam cos jest? moglo by mi to w czyms zaszkodzic? odfiltrowalem to i sporo tego bialego wyrzucilem. bralem to wczoraj o 17 i jak narazie nic mi niejest z tych objawow przedawkowania.
Oj tam...pare paproszkow...bez przesady bo nawet ja kiedys umre ze srachu
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 185 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Hmmm... to ciekawe co mówicie...
Wypadało by to sprawdzić w praktyce.

Dotychczas używałem filtrów do kawy i trwało do długo, roztwór napewno osiągnął temp. pokojową już w połowie przesączania, czy to znaczy że kodeina rospuszczona w wodzie pod wpływem jej ogrzania stała się znowu czymś co zostanie mi na filtru ?
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Przeciwnie. Podwyższanie temperatury nie zmniejsza przecież jej rozpuszczalności. Chodzi o to, że rozpuści się więcej paracetamolu i przeleci przez filtr.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanMuchomor »
Aha, zrozumiałem.
Lucyper rozjaśnił sytuację :)
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Zawsze możecie przeprowadzić filtracje w niskiej temperaturze.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 27 / 0
kas
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2006 przez Der neue Rauschstoffbenutzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.