Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
Ta psychodeliki legalne bhuehue i co drugi nastolatek w polsce z dozywotnio pojebana glowa by biegal... :nuts:
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
jasne niech sobie kupuja lepiej gaz do zapalniczek :/
  • 382 / 8 / 0
[quote="zork"]
jasne niech sobie kupuja lepiej gaz do zapalniczek ]
Firmy Ronson, jak by nie patrzeć... ;)
Być może najlepszym rozwiązaniem byłaby legalizacja ograniczona. Tj. zezwolenie na stosowanie badawcze i terapeutyczne oraz - to punkt szczególnie istotny - na utworzenie "ośrodków", w których możliwe byłoby zastosowanie duchowe. A za to walczyć z handlem ulicznym.
Czy psychodeliki są aż tak niedostępne? Wiem, niedostępność LSD jest wręcz legendarna (sama nie wiem, nigdy nie kupowałam nic psychoaktywnego poza herbatą i piwem, tym drugim nie dla siebie. ;) Natomiast owszem, koleżanka miała problem ze znalezieniem), ale grzybki sobie rosną, policja nie jest specjalnie skuteczna w łapaniu grzybiarzy na gorącym uczynku korzystania ze zbrodniczego daru natury... ;) A jednak jakoś nie wszyscy nastolatkowie mają (cytuję) dożywotnio pojebaną głowę. Nie wszyscy sięgają po te środki i może tak jest lepiej - nie, nie jestem zwolenniczką elitaryzmu, jestem za tym, żeby nie brali się za to ludzie, dla których to co najwyżej rozrywka. Poza tym nie mam wątpliwości, że gdyby istniała możliwość legalnego stosowania tych środków, bardzo pozytywnie wpłynęłoby to na poziom wiedzy na ich temat. Nawet głupi małolat wiedziałby więcej niż dziś.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2006 przez zewsząd i znikąd, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 228 / 5 / 0
lsd przynajmniej na naszym terenie cholernie ciezko dostac, poluje od roku :/ z kiepskim skutkiem, grzyby heh przynajmniej w naszym rejonie sezon byl bardzo kiepski i mialem tylko jedna sesje i nie tak gleboka jakbym tego chcial no coz plakac nie bede :)
  • 179 / 15 / 0
zork pisze:
jasne niech sobie kupuja lepiej gaz do zapalniczek ]

Niech kupuja gazy do zapalnieczek - zobacza jak jest i na tych kilku probach poprzestana.
Zastanow sie co by bylo gdyby maloalty faszerowaly sie psychodelikami.
tym porownaniem to sie tylko zblazniles....
zewsząd i znikąd pisze:
Firmy Ronson, jak by nie patrzeć... ;)
No to sie popisalas spostrzegawczoscia i wiedza, bravo!

zewsząd i znikąd pisze:
Natomiast owszem, koleżanka miała problem ze znalezieniem), ale grzybki sobie rosną, policja nie jest specjalnie skuteczna w łapaniu grzybiarzy na gorącym uczynku korzystania ze zbrodniczego daru natury... ;) A jednak jakoś nie wszyscy nastolatkowie mają (cytuję) dożywotnio pojebaną głowę.
Co z tego ze sobie rosna ?
Jedyne miejsce gdzie ich dostepnosc jest okazala to poludnie Polski. Nie kazdy malolat potrafi znalezc lysiczke, Istnieje wiele podobnych odmian, ktore jednak nie maja efektow psychodelicznych. Nie kazdy ma dostep do dilera i nie kazdy diler je posiada.
Legalizacja oznaczala by dostep do tego typu srodkow w CALEJ Polsce bez zadnych ograniczen. Co za tym idzie to juz chyba wiadomo...

Ograniczenie dla "zastosowania duchowego" ( zreszta ciekawe jak by to mialo wygladac;] )nic nie zmieni bo srodek bedzie legalny czyli dostepny w o wiele latwiejszy sposob.
zewsząd i znikąd pisze:
Nawet głupi małolat wiedziałby więcej niż dziś.
Oczywscie znam takich paru malolatow co po jednorazowej psychodelicznej wyprawie poszerzyli swoja wiedze na temat srodkow psychotropowych i sposobach leczenia na oddzialach zmknietych.

Ludzie czesto wychodza z zaloeznia - jezeli cos jest legalne nie moze mi zrobic krzywdy...
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006 przez Sterylny Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 228 / 5 / 0
niczym sie nie zblaznilem, pokoj, jak Cie urazilo to porownanie, wszystko jest dla ludzi myslacych, pozdro
  • 179 / 15 / 0
Dobra zrok moze mnie troche ponioslo, ale dales zle porownanie.
Ktos o niestabilnej psychice po walnieciu gazu napewno nie zrobi tego co moglby zrobic po jakims konkretnym psychodeliku.
  • 228 / 5 / 0
owszem, ktos z niestabilna psychika powinien unikac substancji, ktore na nia dzialaja, a przytoczony przezemnie gaz tylko odcina tlen od mozgu czyli robi cos niebezpiecznego dla osoby nawet w pelni zdrowej, to bylo zle porownanie ale chcialem tym pokazac ze wiele rzeczy legalnych zle dziala na nas :/ ale tokazdy wie ... pozdro
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
RysiuRonson, zapomniałeś o małym szczególe. Legalizacja takowych środków wiazałaby się z wprowadzeniem konkretnych przepisów co do sprzedaży i dostępności.
Pozatym prezentujesz bardzo ciekawą postawe: "ja to moge, ale inni nie, bo nie są godni i napewno sobie zrobią krzywde". Żałosne.
Sam pewnie zaczynałeś jak wszyscy tutaj ... jako małolat.
Pozatym lepiej odurzać się czymś wiadomego pochodzenia, czymś sterylnym, a nie śmieciami typu rozpuszczalniki, kleje i gazy do zapaliczek :-|
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 179 / 15 / 0
Norberto pisze:
RysiuRonson, zapomniałeś o małym szczególe. Legalizacja takowych środków wiazałaby się z wprowadzeniem konkretnych przepisów co do sprzedaży i dostępności.
Moze rozwiniesz ta mysl bo duzo mi to nie mowi... Recepta na LSD w celach "duchowych"? hehehe
Norberto pisze:
Pozatym prezentujesz bardzo ciekawą postawe]
Gdzie napisalem ze ja moge a inni nie ? Sam jestem jednym z tych malolatow co zaplacili za latwy dostep do takich substancji...
Kto tutaj mowi o rozpuszczalnikach i gazach do zapalniczek? ?Czy ja do tego nawiazywalem?
Zjawisko odurzania sie takimi gownami jest znikome. Poprostu po sprobowaniu 99% stwierdza ze nie warto.
Zalosne to jest porownywanie inhalantow z LSD czy innymi tego typu substanacjami.
Ktos kto sie nakira, pofazuje parenascie minut potem bedzie jebal tydzien klejem odpusci po pierwszym moze po drugim trzecim razie.
Osoba ktora zapierdoli jednorazowo mocny psychodelik moze rozjebac sobie psychike na dobrych kilka miesiecy albo i dluzej.

Wasza argumentacja cos do mnie nie przemawia (bo chyba jej brak?)
Z mojej strony eot.
Chyba nie jestescie swiadomi co znaczy legalizacja...
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006 przez RysiuRonson, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).