Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Jedyne syntetyki jakie naprawdę dobrze mnie robiły to maczanki od jessiego z palenie.org <3 Ten to miał aż za dobry temat, uzależniało jak opio.
27 stycznia 2021vlkodlak pisze: @vzpe nigdy nie było słabych kanna. To są pełni agoniści receptora i można się po nich przekręcić. Czy od JWH czy innych. Słabość polega na tym jakie stężenie zrobisz. Jestem pewien że przy 1:150-200 każde jest mj-like. W sensie działania. A nie obuch w łeb.
Wiem co mówie przejarałem tego pare kilo
a o co chodziło o tym, że ludzie po paleniu weeda z dopalaczy dokonywali żywota? czego oni tam dodawali? arszeniku?
31 stycznia 2021FocusF13 pisze:Opłaca się w 2k21 spróbować tych słynnych syntetyków? W sensie zamówienie jakiegoś JWH z Holki, jak wypada porównanie do THC?27 stycznia 2021VladTepes pisze: Wiem co mówie przejarałem tego pare kilo![]()
Jak wypada porównanie do THC? Ludzie już setki razy o to pytali, wystarczy poszukać, no ale ok, odpisze po krótce. Syntetyki działają inaczej niż zioło i każdy z nich ma unikalny profil działania.
Nie polecam, mordko, bo to co było już na rynku w 2012, jak zaczynałem z tym grubiej lecieć, zmiatalo człowieka z planszy. A co dopiero to, co teraz po rynku krąży. Rynek kannabinoidow reagował zawsze na wprowadzane ustawy rządowe, który miały chronic ludzi przed dopalaczami i wprowadzał systematycznie coraz bardziej syfiaste substancje. W 2015 roku była fala przedawkowań i zgonów po jednej z takich ustaw, gdy weszły na rynek nowe odczynniki.
Syntetyki zrobią z Ciebie warzywo prędzej czy później, antysocjalnego przygłupa z ciężką depresją. Jeśli kurwa nie przedawkujesz za pierwszym razem i się nie przekręcisz.
Pozdrawiam cieplutko.
kannabinoidy roślinne – występujące jako alkaloidy roślinne, np. tetrahydrokannabinol (główna substancja psychoaktywna marihuany), tetrahydrokannabiwarin, kannabinol
endokannabinoidy – występujące w organizmie zwierząt, w tym człowieka, np. anandamid
kannabinoidy syntetyczne – wytworzone przez człowieka, np. CP-55940, HU-210, paraheksyl.
Kannabinoidy roślinne są nierozpuszczalne w wodzie, rozpuszczają się za to w tłuszczach i alkoholach oraz innych niepolarnych rozpuszczalnikach organicznych.
Drogą syntezy chemicznej otrzymano wiele substancji posiadających wartościowe działanie, na przykład rimonabant, lek odchudzający i przeciwuzależnieniowy.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.