15 września 2020Kupelek pisze: Wie ktos czy jezeli mam recepte na 2 opakowania xanaxu 1mg to moge w aptece poprosic 1 opakowanie xanaxu 2mg?
15 września 2020Kupelek pisze: Wie ktos czy jezeli mam recepte na 2 opakowania xanaxu 1mg to moge w aptece poprosic 1 opakowanie xanaxu 2mg?
24 września 2020nie wiem stary pisze: Elo mencie, powie mi ktoś jak wygląda ta cała e wizyta? [...]
Powyżej znajduje się instrukcja, a co do części drugiej, to aby dostać silniejsze leki, tak jak przy większości e-wizyt, nawet tych płatnych, musisz dostarczyć dokumentację medyczną (a w przypadku rpw może być problem również problem posiadając takową dokumentację, nawet przy większości płatnych e-wizyt nie wystawiają takich recept).
Co miesiac, nawet nie caly mam kody na 240 mg clona, 120 mg alpry, lorafen itd. Są jakieś ograniczenia? jak to działa? nigdy nic takiego nie było...
Możliwe ze jeszcze nie wysłała kodów bo nie przepisała, czasami na drugi dzień wysyła kody do e-recept smsem.
Fuzja / 909
Nie mogę edytyować bo edytowałęm wczoraj.
Dostałem kody na lorazepam 62,5 mg, alprazolam 120 mg, clonazepam 240 mg bez zadnego problemu. Nie wierze w zadne sciemy co pierdola magicy ze system nie przepuszcza "afobamu" i to jesazcze w dawkach 0.25-1 .
Inna sprawa to kwestia tego, że każde wykupienie leku się zapisuje na danym peselu. Kto wie czy w przyszłości nie pojawią się zapędy, aby kontrolować ludzi wykupujących zbyt duże ilości leków. W tej chwili dla osób zarządzających systemem to pewnie wpisanie kilku odpowiednich linijek kodu, aby znaleźć osoby nadużywające benzo.
Orientuje się ktoś czy psychiatra będzie widział, że rodzinny wypisał mi reckę na pregabaline i odwrotnie?
A jeśli tak, to czy rodzinny będzie widział w jakim dniu i miesiącu psychiatra wystawił mi receptę? I czy została zrealizowana?
Pytam, bo brat mieszka na drugim końcu Polski i nie ma jak załatwić na cito clonazepamu.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.