Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1392 / 10 / 0
1 i 2: Teoretycznie tak, praktycznie - nie. Za często koszone, za krótka trawa, a co za tym idzie - za mało wilgoci.
3: Jak najbardziej, choć to też zależy od wielu innych czynników, m.in. właśnie wilgotności (pośrednio nasłonecznienia).
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 422 / 1 / 0
ingvarr pisze:
znajduje w takich miejscach sporo egzemptlarzy podobnych do lysiczki, ale zawsze cos sie nie zgadza (zazwyczaj nie maja brodawki)
ten cycek jest kluczowy, stanowi bardzo wyraźną wskazówkę - rozpisywać się nie ma co - intełnet jest pełen zdjęć

najlepsze co mogę Ci poradzić to - szukaj dalej, czasem trafia się obszar który ma wszystko co grzybkom potrzeba do szczęścia ale nie występują tam ...i tyle

jak masz dostęp do takich miejsc jak wspominane w pkt.3 to pokombinuj nad łąkami na których się pasą te zwierzęta, jak parę razy widziałem w życiu wybieg dla koni to było to zupełnie wydeptane (mowa raczej o stadninach w miastach) i trawa, jeśli tam rosła, to najwyżej drobnymi kępkami przy samym ogrodzeniu

ps: czyli uważamy sezon za oficjalnie zainaugurowany?
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2013 przez Cyrio, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 29 / / 0
http://imageshack.us/photo/my-images/189/eg3p.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/109/mmys.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/692/sg3s.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/833/8mpi.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/18/kjec.jpg

Wydaje mi się, że miejscówka jest idealna. Na razie raczej nic nie ma,bo dawno nie padało, ale w szczycie sezonu myślę że będzie duży wysyp. Mam rację, czy mam dalej szukać?
"Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam." (Mt 7:7)
  • 488 / 13 / 2
Szczerze mówiąc to co do tego rozpoczęcia sezonu jeszcze bym się trochę powstrzymał. Jest słoneczna pogoda, praktycznie zero opadów, a nawet jeśli są to słabe a po nich jest wiele dni bezdeszczowych. Tak samo się prognozuje pogoda we Wrześniu, dużo dni słonecznych, ogólna susza, nawet w górach. Nawet słyszałem opinie że w tym roku będzie zajebiście słabo, ze względu na pogodę. Więc ja bym poczekał jeszcze trochę i się wstrzymał z poszukiwaniami, przynajmniej do połowy/końca Września, bo się nie zapowiada na to by jakiekolwiek grzybki miały szanse wyrosnąć.

Ingvarr - Mam podobną polankę jak ty masz na drugim zdjęciu, i mam pewność na 90 % że rosną na niej łysice ;). Książkowa polana.
  • 3854 / 316 / 0
@ingvarr, nie jesteś czasem z Kuj-Pom ? Bo znam łudząco podobną miejscówkę :-)
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / / 0
nie. nie jestem nawet w kraju, a na zdjeciach jest ta sama polanka.na ostatnim widać bajorko nawet :diabolic:
"Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam." (Mt 7:7)
  • 22 / / 0
ingvarr pisze:
3.w zagrodzie/wybiegu dla koni,koz i oslow
Pastwiska, pastwiska i jeszcze raz pastwiska !!! W ubiegłym sezonie jak obrodziło (od października) na około łąki przy takiej jednej stadninie koni i ulokowanym niedaleko małym stawie, to aż przyjeżdzały na zbiory ćpuny z sąsiednich miast :D Raz sobie zbieram, zbieram, wokół mnie lata puszczony wolno mój pies (że niby spacerek :D) no i po chwili podjeżdza do mnie 10-11 letnia dziewczynka na pierdolnej klaczy (nie wiem jak na nią wskoczyła, bo chyba nawet ja sam bym się nie wdrapał :D) i pyta się co zbieram, bo ostatnio ciągle kręcą się po tej łące jacyś ludzie i przeszukją kępki trawy, to jej powiedziałem (gładząc w międzyczasie nozdrza konika ;)), że "grzybków-halucynków", dojebałem krótkim wykładem o łysiczce lancetowatej, przestrzegłem z poczucia obowiązku, że "narkotyki to zło" itd. :D Wyglądała na taką niewinną, taką z porządnego domu, chociaż z drugiej strony kto ją tam wie ? :P Może za kilka lat, jak już podrośnie, zapali pierwszego jointa, to sama wybierze się na "grzybobranie" ? :D Jakby nie było miejscówkę ma pod samym nosem - wystarczy wychylić głowę za płot :D
Uwaga! Użytkownik Nihilista3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 1 / 0
Mądrze zrobiłeś pokazując jedenastoletniej dziewczynce gdzie może znaleźć "grzybki-halucynki". Gratz, ZŁO %-D
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2013 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 22 / / 0
Pani Jedyna pisze:
Mądrze zrobiłeś pokazując jedenastoletniej dziewczynce gdzie może znaleźć "grzybki-halucynki". Gratz, ZŁO %-D
Z tego co się orientuję, to ta dziewczynka ma starsze rodzeństwo, więc jak na swój wiek mentalnie jest trochę bardziej dojrzalsza. Jak jej powiedziałem, że "grzybki-halucynki", to rzuciła tekstem "aaa halucynki :D" i z usmiechem na twarzy stwierdziła, że własnie tego się spodziewała :D Widocznie jakiś tam ogólny zarys wiedzy posiadała, a przynajmniej była świadoma (medialna propaganda zasłyszana w TV ? opowieści starszego rodzeństwa ?) faktu istnienia czegoś takiego jak "grzybki-halucynki", także wiesz, kompletnie zielona to ona jednak w tym temacie nie była ;)
Uwaga! Użytkownik Nihilista3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5839 / 1210 / 43
Jeśli jest ktoś z łódzkiego to niech się odezwie na priv na temat miejscówek, kto wie może nawet wspólne grzybobranie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.