Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 143 / 0
better worl i masterfilter pm przeczytalem odpisze
  • 1550 / 215 / 0
Znowu mam wyrzuty sumienia, następne dwie osoby (@dolcze i @masterfilter) nauczyłem ekstrahować fnt z plastrów. Na forum @dolcze twierdzi, że fnt aż tak bardzo nie lubi, prywatnie mówi trochę coś innego. Zarzekała się żaba wody...
Ech kaloryferki, grzejniczki...
Aha, @master, nie próbuj domięśniowo - sam przecież wiesz jak piecze i napierdala od kwasku, gdy trafisz poza kanał, a poza tym stan zapalny masz gwarantowany.
Pozdrowienia! S.D.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2012 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1406 / 143 / 0
bo Pani dolcze jak można zauważyc, przynajmniej po jej wypowiedziach na tymże forum, i tylko na tej podstawie opieram swoje zdanie, ma pompki w oczach :>
  • 953 / 4 / 0
@oxan
bo taka prawda, walę fenta, bo nie ma nic innego, co mogłabym i.v. wrzucić i dawałoby jakikolwiek efekt.
fentanyl zasadniczo jest chujowy, boli mnie po nim głowa jak cholera, za krótko działa, za łatwo przyjebać za dużo i nawet nie ma żadnego wjazdu.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 1406 / 143 / 0
czyli obowiązuje zasada-na bezarybiu i rak ryba. ja nie mogę brać żadnych stymulantów, mam taką zwałę, że zdycham po nich parę dni. dlatego nie biorę. czyli w/g Twej logiki jakbym nie miał nic innego do zrzucenia, to powinienem je brać? brać byle tylko brac? bez względu na efekt? mam zdychać, ale brać? leżeć kilka dni na zwale, cierpiec, ale brac, bo nie ma co innego, co bym mógł zarzucic? toż to jakiś idiotyzm. wybacz, ale nie rozumiem. dragi bierze sie nie po to, że są chujowe, ma mnie łeb napierdalać etc. chyba filozofia brania jakiegokolwiek dragu jest to, że ma mi być po nim dobrze. a skoro drag na mnie chujowo działa, to po co go brać? tylko po to, by coś wziąć? przeciez, nie obraź sie, to po prostu głupie, a wręcz skrajnie idiotyczne. no chyba, ze dla Ciebie już samo branie to narkotyk. wtedy jedynie mogę zrozumieć jakikolwiek sens tego co napisałas. inaczej to skrajna głupota.
  • 953 / 4 / 0
sprecyzuję trochę Twoje przypuszczenie: samo branie dożylnie to narkotyk.
jestem uzależniona od iniekcji i zapewne dlatego walę fentanyl, mimo że go nie lubię.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 1406 / 143 / 0
ok rozumiem. ale jak jesteś uzależniona tylko od iv(mam tak samo- żadną inną drogą "nie działa) to bierz vit.C- zdrowe, bezpieczne, a do tego tanie :)
  • 840 / 26 / 0
Kurde , ale wybuchłem śmiechem jak to przeczytałem . Przecież to się w pale nie mieści chyba najlepsze wytłumaczenie w tym roku jakie słyszałem dlaczego ktoś ćpa .
A dodam ze słyszałem wiele wiele bo mam sporo znajomych opiatowców głownie heleniarzy.
Dolcze tak wmawiać to sobie możesz , czy mi się wydaję czy sama sobie szukasz głupiego wytłumaczenia tylko? Ale zresztą wiadomo ze i tak się do tego nie przyznasz , sam wiem po sobie bo też tak kiedyś robiłem , i też byłem kozak i powtarzałem jak to się można wjebać w tą heroinę , dziwiłem się koledze jak przyszedł do mnie i prawie na kolanach mnie prosił żebym go tylko zawiózł po towar, później to wszystko zrozumiałem jak sam się wjebałem i sam byłem w stanie zrobić coś takiego tylko żeby nie było jebanego skręta.
Pamiętam jak w innym dziale utrzymywałaś teorię ze fenta waliłaś raz czy dwa , a tu jeszcze w innym wątku piszesz ze waliłaś 3 tyg . Kurdę ciężko wierzyć w jakiekolwiek Twoje słowo . Sorry ale taka prawda..
Aa i jeżeli Tobie fent nie podchodzi , to i tak prędzej czy później w niedługim czasie znając życie będzie Ci podchodził tak że nie będziesz mogła żyć jak go nie będziesz miała. Wiem że teraz twierdzisz że jesteś daleka od wjebania itd Ale uwierz mi na słowo nie pisze tego po złości , chce Ci tylko dobrze doradzić , ze póki możesz to spierdalaj jak najdalej od opiatów bo później tak łatwo się nie uwolnisz , a widzę ze młoda dupa jesteś chyba nie chcesz mieć później zjebanego życia i do końca życia pić metadon czy coś ? Wiem że teraz i tak jesteś najmądrzejsza i wiesz najlepiej ze daleka jesteś od całego tego gówna ale uwierz na słowa że każdy ćpun jak zaczynał tak twierdził , ja też miałem fajne życie byłem gówniarz jak zaczynałem się z tym bawić i nie zacząłem ćpać bo mi się w życiu nie układało zacząłem z nudów i pewnie w dużej mierze przez znajomych ale też teraz nie można na kogoś zwalać winny bo każdy sam jest odpowiedzialny za siebie.
A i dziewczyno zastanów się co Ty piszesz ile Ty czasu ćpasz ? pół roku , rok ? i Ty już piszesz takie rzeczy że Ty nie możesz bez igły żyć ? kurwa albo piszesz to żeby być fajną na forum dla ćpunów a jeśli nie to przykro mi ale długiej kariery to nie będziesz miała , czego oczywiście Ci nie życzę broń Boże. Nie wierze w te słowa po prostu szukasz sobie głupiego wyjaśnienia i tłumaczysz sobie samej wkręcasz głupie powody aby tylko przy ćpać kolejny raz - z reguły tak bywa. Wiem sam po sobie.

Przepraszam za tego offtopa ale musiałem to napisać bo nie mogłem czytać tego już .
Dolcze Ty nie odbieraj tego tak że wjeżdżam na Ciebie czy coś w tym stylu , bo wcale tak nie jest. Po prostu przemyśl to wszystko jeszcze raz , i nie pisz takich głupot .
I tak jak kolega wyżej mam tą samą radę jeśli fent Ci nie pasuje , a chcesz koniecznie się ukuć to kup sobie np sól fizjologiczną czy coś i też się ukujesz.
Wiem jak jest , sam wielokrotnie gotowałem waciki po parę razy ze złudną nadzieje ze coś poczuje , i aby tylko się ukuć .

Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
troche tak to brzmi, cpam anestezjologiczne znieczulacze wylaczajace zupelnie z rzeczywistosci, mimo ze ich nie lubie ;p
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 4 / 0
dolcze pisze:
sprecyzuję trochę Twoje przypuszczenie: samo branie dożylnie to narkotyk.
jestem uzależniona od iniekcji i zapewne dlatego walę fentanyl, mimo że go nie lubię.
To wal wodę do iniekcji po kablach, przynajmniej głowa nie boli.
ODPOWIEDZ
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.