Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 415 / 1 / 0
Nigdy nie dam w zyle a przynajmniej na pewno dlugo bede sie opieral, no i ofc 1.helenka (reszta opiatow czemu nie) 2. amfetamina (scierwo z ulicy) 3.metafeta (chyba ze wlasnej produkcji ^_^ to sprobuje)

Ogolnie ja nie biore zadnych scierw z ulicy i dopalaczy, oprocz zielska raz na jakis czas. Tylko apteka(opiaty bez helu, benzosy), no i RC :cheesy: i planuje zasadzic maczki w nast roku.

Dziekuje
Doranoc :-)
  • 616 / 4 / 0
Mam wrażenie, że obaj trzymacie się swoich racji tylko po to, żeby nie wyjść na gorszych.
Wg mnie obaj macie trochę racji. Ćpunem na pewno jest ten, który bierze, powiedzmy, jakikolwiek środek przeciwbólowy dla przyjemności, mimo że nigdy nie musiał, a nie ten co bierze bo z racji trawiącej go choroby musi. Z drugiej jednak strony, jeżeli kończy się mu ten "okres" zalecania brania danego środka (zdarzył się cud, choroba ustąpiła czy wynaleźli coś lepszego) a on dalej to ciska to już jego tylko wina. Staje się ćpunem który musi, bo musi. Jeśli chciałby z tym skończyć starałby się ze wszystkich sił, czyż nie?
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
DXMowyKodeiniarz pisze:
Nigdy nie dam w zyle a przynajmniej na pewno dlugo bede sie opieral, no i ofc 1.helenka (reszta opiatow czemu nie) 2. amfetamina (scierwo z ulicy) 3.metafeta (chyba ze wlasnej produkcji ^_^ to sprobuje)

Ogolnie ja nie biore zadnych scierw z ulicy i dopalaczy, oprocz zielska raz na jakis czas. Tylko apteka(opiaty bez helu, benzosy), no i RC :cheesy: i planuje zasadzic maczki w nast roku.

Dziekuje
Doranoc :-)
gosciu znamy sie więc wybaczam, ale bez takich farmazonów
  • 195 / / 0
Czego nigdy na pewno nie zamierzam spróbować ?

-Jenkem %-D kurwa, ja pierdole. DNO.
-Gaz z zapalniczek.
-bieluń i inne trujące roślinki.
Uwaga! Użytkownik perplexity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
JENKEN TO WKRĘT CIECIE.
  • 213 / 1 / 0
Po co to piszesz, chcesz żebym już nie miał więcej radochy z patrzenia na posty tych debili?
  • 341 / 55 / 0
jakieś kleje, gazy z zapalniczek, bielunie, muchomory ...
Codzień mówisz słodko weź mnie lub się skręć
nie chciałam rozstania przez miłość do ciebie
odkryłam druga twarz ma na imie śmierć
duszy ci nie oddam, w narkomańskim niebie

by kometh
  • 195 / / 0
katotaliban pisze:
JENKEN TO WKRĘT CIECIE.
Słuchaj, odpierdol się ode mnie. Nie znam się tak doskonale jak Ty na fekalnych sprawach. Przy okazji - weź sobie przypomnij odmanę przez przypadki :zzz:
Uwaga! Użytkownik perplexity nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 6 / 0
katotaliban pisze:
JENKEN TO WKRĘT CIECIE.
Skąd wiesz? %-D
  • 858 / 19 / 0
Zjemtwepachy pisze:
katotaliban pisze:
JENKEN TO WKRĘT CIECIE.
Skąd wiesz? %-D
jak na wszechwiedzącego oświeconego psychodelikami SZAMANA
pewnie testował na sobie dla wzmocnienia efektu podczas medytacji i po wcześniejszym spożyciu 200g gałki muszkatołowej %-D
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.